Това може да подхрани ралито на Етериум обратно до $1700, бъдете внимателни! 18.10.22

Това може да подхрани ралито на Етериум обратно до $1700, бъдете внимателни! 18.10.22

Етериум почти възвърна печалбите от предходните седмици с вчерашното възходящо движение и може да се подготвя за нов тласък над съпротивата. Втората криптовалута по пазарна капитализация следва общите настроения на пазара и вижда известно облекчение след отслабването на влиянието на макросилите за момента.

Към момента на писане  Етериум ETH) се търгува на $1330 с 9% печалба през последните 24 часа и 2% загуба през последната седмица. В топ 10 на крипто, ETH е един от най-добре представящите се активи заедно със Солана (SOL) и биткойн (BTC).Ще изтръгне ли Етериум Bulls Shorts?

                                              Цената на ETH се движи настрани на 4-часовата графика.

Крипто пазарът изпита висока волатилност на фона на доклада за индекса на потребителските цени (CPI) в САЩ, еталонът за инфлацията в тази страна. Показателят отпечата 8,2% за септември, надминавайки очакванията и изтласквайки Биткойн и Етериум под критичната подкрепа. След като ликвидността падна, пазарът се върна обратно към диапазона, който разделяше къси и дълги позиции. Според търговец с псевдоним, нестабилността не е успяла да ликвидира продавачите, залагащи на по-нататъшно низходящо ценово действие за Етериум на текущите му нива.

Тези позиции се натрупват от няколко седмици, издигайки отворения интерес (OI) за фючърсни договори на Етериум до нови върхове. През следващите дни, ако биковете успеят да поддържат възходящия импулс, ликвидацията на тези шорти може да осигури гориво за рали в зоната от $1700, където цената на ETH беше преди „ Сливането“. Търговецът с псевдоним отбеляза следното:

Въпреки днешната нестабилност и голямото количество дълги ликвидации, отвореният интерес все още е доста висок. Очевидно все още има цял куп шорти отворени. Фактът, че те изобщо не са покрили много при ниския диапазон, показва алчност. Трябва да затворят известно време.

Ако шортите бъдат унищожени, колко високо може да скочи ETH?

Както споменахме, по-големите криптовалути се връщат в диапазона, в който се движат повече от месец. По този начин търговецът с псевдоним вярва, че Етериум може да преодолее местната съпротива при около $1,300 и да достигне зоната от $1,400.

Както се вижда на графиката по-долу, вчерашното низходящо ценово действие беше силно, но краткотрайно. Нещо подобно може да се случи нагоре, ако късите позиции бъдат ликвидирани.

Междувременно, с предстоящия уикенд с нисък обем, крипто пазарът може да претърпи повторен тест на по-ниски нива, преди да набере инерция за ново рали. Това може да постави Етериум на върха на неговия канал, както се вижда на графиката по-долу, на $1400. Търговецът с псевдоним добави:

Като се има предвид, че целият CPI дъмп беше напълно проследен при толкова голям обем, съм склонен да вярвам, че сега започваме нашето приключение обратно към върха на диапазона. Зоната 1200 има смисъл да е дълга, няма смисъл да е къса, поне според мен.

                                                  Може ли цената на ETH да се върне на върха на този канал?

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.