Притежателите на биткойн показват бързо ново натрупване за първи път тази мечка, най-долният сигнал?

Притежателите на биткойн показват бързо ново натрупване за първи път тази мечка, най-долният сигнал?

Данните във веригата показват, че притежателите на биткойни са направили известно бързо свежо натрупване наскоро, нещо, което може да доведе до формиране на дъно за цикъла.

Биткойн 1w-1m Реализирани капачки UTXO възрастови ленти рязко се повишиха

Както беше посочено от анализатор в публикация на CryptoQuant, процентът на реализираната горна граница на BTC, който последно беше преместен между 1 седмица до 1 месец, показа бърз възходящ тренд за първи път в тази мечка.

„Реализираната горна граница“ е модел на капитализация на биткойн, който оценява всяка монета в предлагането в обращение, като използва цената, на която последно е била преместена. След това показателят изчислява „истинската оценка“ на BTC чрез сумиране на всички тези стойности на отделните монети.

Това е различно от нормалната пазарна капитализация, при която всяка монета в обращение има една и съща стойност; текущата цена на биткойн

„Реализираната горна граница – UTXO възрастови групи“ е индикатор, който ни казва разпределението на реализираната горна граница на всяка възрастова група на пазара.

Тези възрастови групи определят диапазони, между които UTXO (или по-просто монети), попадащи в споменатата възрастова група, са били последно преместени.

Съответната възрастова група тук е групата 1w-1m, която включва всички UTXO, които последно са били преместени в рамките на 1 седмица до 1 месец преди.

Ето диаграма, която показва как процентът на реализирания таван, допринесъл от тази възрастова група, се е променил през годините:

                               Изглежда, че стойността на показателя рязко се е повишила през последните седмици

Както можете да видите на графиката по-горе, реализираната граница на възрастовата група 1w-1m Bitcoin UTXO наблюдава известна бърза възходяща тенденция наскоро.

По-старият край на този диапазон, тоест преди един месец, е около момента, когато се е случил сривът поради срива на FTX

По този начин нарастващата стойност на индикатора предполага, че инвеститорите са направили малко ново натрупване при най-ниските нива след този срив.

Това е първият път на този биткойн мечи пазар, когато се случва такова бързо ново натрупване.

От диаграмата е очевидно, че подобни повишения исторически са съвпадали с циклични дъна на цената. Друго интересно нещо, което трябва да се отбележи, е, че между тези пикове в показателя през предходните два цикъла имаше 1358 дни.

Текущото покачване дойде 1444 дни след последното, което е подобна дължина като разликата преди. Ако тук наистина има модел, тогава дъното на биткойн може да е много близо, ако вече не е в него.

Цена на BTC

Към момента на писане цената на биткойн се движи около $16,8k, спад от 1% през последната седмица.

                                                                                                     BTC се срива

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.