Обемът на търговия с Eтериум в най-бавния си вид, цената на ETH се бори под $1600. 31.08.22

Обемът на търговия с Eтериум в най-бавния си вид, цената на ETH се бори под $1600. 31.08.22

Eтериум усеща натиска толкова рано, като обемът на търговията е в приемащата страна и оказва влияние върху цената на ETH.

Голямо събитие в крипто индустрията, The Merge /Сливането/ се очаква с нетърпение от мнозина. Чрез комбиниране с Beacon Chain, Етериум ще внедри система, базирана на доказателство за залог. Тази система значително ще намали консумацията на енергия от Eтер.

Въпреки обещанията на Merge за ново утре за Етериум, инвеститорите продължават да имат слаба вяра във валутата. Цената на ETH падна значително под линията за подкрепа от $1,500 на 28 август и остана на тази граница през последните два дни.

Очакванията на търговците са относително скромни. Според източник обемите на търговията са спаднали с шокиращите 45 процента на 28 август. С намаляването на общата търговия транзакциите също претърпяха сериозен спад.

Към момента на писане на тази статия Ethereum се търгува на $1,580, спад от 1,7% през последните седем дни.

Бавен обем на търговия с Етериум

Средният брой седемдневни Етериум транзакции на месец е намалял до 42 490. Това отразява страховете и перспективите на световните търговци в момента. Намалената цена на монетата е един от пречките за търговците.

Цените на други монети се възстановиха от скорошните спадове. Polygon и Cardano са в най-добрия случай най-забележителните.

Обемът на безсрочните фючърсни договори достигна най-ниското си ниво за всички времена, тъй като доверието и ентусиазмът на инвеститорите спаднаха рязко заедно със спада в мрежата и транзакционната активност.

Според Glassnode монетата е достигнала тримесечно дъно на пазара на Perpetual Futures на 28 август. Това е резултат от първата кредитна криза в историята на криптовалутите, която настъпи през юни 2022 г.

Последните събития като имплозията на Terra и сравнително скорошната реч на председателя на Федералния резерв Джеймс Пауъл също могат да бъдат приписани на настоящата цена на Етериум.

Крипто скоби за дългоочаквано сливане

След речта по-широките финансови пазари реагираха доста зле. Основните фондови борси отбелязаха спадове от 1% до 2%. Според данните на Coinglass и биткойн, и етериум са били свидетели на значителни разпродажби.

Тъй като сливането се случва след около 15 дни, бяха изразени както „за“, така и „против“ коментари. Някои са изключително обнадеждени относно това, което сливането ще донесе на Етериум, но други са изключително съмнителни относно предполагаемото му благоприятно въздействие върху криптовалутата.

Междувременно, като се има предвид нестабилността на текущия криптопазар, спекулациите са ограничени. Остава несигурността дали сливането ще доведе до процъфтяващо бъдеще за Етериум или низходяща спирала, която оставя милиони в смут.

Можем само да се надяваме, че комбинацията ще бъде от полза за изключително разклатената алтернативна криптовалута.

                        Общата пазарна капитализация на ETH е 194 милиарда долара на дневната графика

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.