Най-високият рекорд на BTC досега! 5 неща, които да следите през тази седмица!

Най-високият рекорд на BTC досега! 5 неща, които да следите през тази седмица!

Падащият щатски долар и все по-позитивната публичност поддържат биковете доволни, въпреки леката корекция до $47 000. BTC се движи високо с положителни сантименти, докато се готви да достигне $50 000.

След нестабилен уикенд, през който достигна нов ATH, очакванията връщат Bitcoin отново в светлината на прожекторите, тъй като основното ниво влиза в игра - какво предстои?

Cointelegraph разглежда пет фактора, които биха могли да послужат за раздвижване на пазара през следващите дни.

Акциите печелят, доларът потъва

Запасите се покачват, надграждайки рекордите, при което много индекси стрелят по-високо от всякога. Въпреки предупрежденията, че добрите времена може скоро да отминат, включително и от пазарния индикатор на Уорън Бъфет през изминалата седмица, пазарите стартираха в зелена светлина в понеделник сутрин.

Японският Nikkei достигна 30 000 точки за пръв път от 1990 г. насам с ръст от 1,6%.

В същото време щатският долар продължава да се колебае. Валутният индекс на долара, който измерва USD спрямо валутите на търговски партньори, се отказа от последния си опит за възстановяване през уикенда, за да тества отново подкрепа от 90.

Индексът беше в мечешко настроение през по-голямата част от изминалата година, а BTC от своя страна спечели в периоди на изразена слабост, като се наблюдаваха и отстъпления по време на завръщането на тенденциите.

В дългосрочен план обаче печатането на пари от централната банка гарантира, че скоро в много юрисдикции, икономическата среда няма да се върне към предишния си характер.

Отговаряйки на публикация за Свети Валентин от Европейската централна банка (ЕЦБ), Сайфедеан Амус, автор на популярната книга „Стандартът на биткойните”, прояви известно съчувствие. Институцията беше обещала да „поддържа условията за финансиране благоприятни „​До края на кризата “.

„Ето защо фиатните хора прекарват жалкия си живот, хипервентилирайки се от една въображаема криза към друга“, отговори той.

$50К ДА или НЕ? Това е въпросът…

Що се отнася до BTC, става дума (най-вече) за краткосрочния план на инвеститорите тази седмица. По-конкретно едно събитие - как и кога най-голямата криптовалута ще достигне $50 000 - е тема за разговори в цялата индустрия.

През уикендът се наблюдаваха усилия за пробиване на най-новото психологично значимо ниво, с класически пристъп на нестабилност извън часовете, показващ нови рекорди за всички времена от $49 714.

Въпреки това, когато продавачите се изредиха на последното препятствие, цената от  $50,000 се изплъзна на биковете и BTC/USD отстъпи надолу, преди да продължи да се консолидира около $ 47,000.

„А? #Пазарът на биткойни не върви по права линия?" в понеделник обобщи ненадминатият анализатор на Cointelegraph Markets, Михаел ван де Попе.

Ван де Попе често е предупреждавал, че вертикалният ръст на Bitcoin не може да издържи без множество, а понякога и интензивни оттегляния.

Междувременно, в собствената си прогноза, анализаторът filbfilb изготви нова диаграма с потенциална цена на BTC в края на месеца от $78 000.

„Постоянните добри новини, които виждаме, ме карат да мисля, че това е напълно възможно“, добави той в коментари в Twitter.

“$50К могат да бъдат лесно достигнати. Това показва обемът, така или иначе.”

Целта разширява предишните очаквания на filbfilb от $52 000, като формира следващата точка на консолидация преди пробег до $63 000.

Noncoiner-naysayers: Играта е загубена

Позитивните прогнози на Filbfilb се отнасят до феномена, напомнящ ефекта на доминото сред основните институции, които преоценяват и обръщат бичи BTC.

Само през изминалата седмица Tesla купи BTC в размер на $1.5 милиарда, а най-старата банка в Америка, BNY Mellon, обяви, че ще предлага криптовалутна поддръжка за институционални клиенти. Сега вниманието се фокусира върху Morgan Stanley, и слуховете около новия му Bitcoin Punt, за който се твърди, че включва инвестиционното му рамо. В същото време противниците на успеха му все повече се отчайват от липсата на способност да го спрат с традиционни средства.

Ключов случай е Нигерия, където през изминалата седмица, политиците признаха, че BTC е унищожил стойността на националната фиатна валута - найра.

„Криптовалутата се превърна в световна транзакция, при която дори не можете да установите кой какво притежава“, каза сенаторът Сани Муса.

„Технологията е толкова силна, че не виждам каква регулация можем да направим. Bitcoin обезцени нашата валута и я направи почти безполезна.“

Картината не би могла да бъде по-различна от съдбата на онези, които вече, в по-голяма или по-малка степен, са на „биткойн стандарт“.

Дори Tesla, които закупиха в началото на 2021 г., вече са нараснали с 40% от преобразуването в размер на $1,5 млрд. На гърба на oтдадените на MicroStrategy “Bitcoin for Institutions” беше заявено, че подобни истории и действия тепърва предстоят.

Умопомрачаващите съвпадения сочат към цена на BTC от $274,000

Както често се наблюдава при репортите на Cointelegraph, различни индикатори, както прости, така и сложни, сочат потенциала за значително покачване на цената на Bitcoin.

Спадането обаче и новите данни, които просто управляват спот цената, подчертават това, което по думите на  анализатор е почти въглеродно копие на предишния биков цикъл.

„Доста умопомрачително е, че диаграмата на BTC е почти ИДЕНТИЧНА с тази от август 2017 г.“, сподели в неделя в Twitter Джак Пърди, изследовател в Messari.

„Някой нуждае ли се от опресняване за случилото се след това?“

Отговаряйки, техническият директор на Glassnode и съоснователят Рафаел Шулце-Крафт изчисляват, че въз основа на текущата си позиция в цикъла, BTC/USD има позицията да достигне $274 000 - увеличение от 471% в съответствие с поведението от 2017 г.

В същото време Glassnode подчерта отличителния фактор, тъй като последната блокова субсидия на BTC  е наполовина от миналата година. Миньорите, освен в някои забележителни случаи, продават по-малко, отколкото по време на предишните бичи времена, въпреки че спот цената е далеч по-висока.

„Предишните #bitcoin пазари на бикове се характеризират с увеличен отток на $BTC миньорите, придобити през предходни години“, отбелязват от компанията в понеделник.

„Въпреки че наблюдаваме малко по-голям отлив на по-стари BTC, същият модел не се е появил на настоящия бичи пазар.“

Най-голямата седмичнa свещ

И накрая, за да поставим ценовото действие от миналата седмица в контекст, BTC достигна най-високата си седмична свещ в историята.

С 25%, или $9800, Bitcoin отново добави една четвърт от стойността си през последните седем дни. Това следва няколко подобни подвизи, включително най-голямата свещ в света, която беше по-рано през февруари.

Срещу такова силно представяне, дори корекцията, която настъпи преди почти $50 000, не беше особено притеснителна за анализаторите в понеделник.

„Агресивните продажби на по-големите търговци на деривати доведоха до голям CVD div, докато цената от $btc се повиши. (усвояване на продавачи от купувачи)“, обясни filbfilb в Twitter.

„Финансирането продължава да се обръща високо при резистънса, така че вероятно все още не е време да се играе, но аз оставам бичи.“

Filbfilb се позовава на нарастващия процент на финансиране на големи борси, което кара дългосрочните търговци да плащат повече, за да поддържат позициите си в близост до психологически значими ценови точки.

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.