Криптовалутата на Binance (Binance Coin / BNB) надминава $47, достигайки нови висини, сега накъде?

Криптовалутата на Binance (Binance Coin / BNB) надминава $47, достигайки нови висини, сега накъде?

Binance Coin е създаден през юли 2017 г. като първоначално е  част от блокчейна Ethereum с токен ERC-20, след което се превръща в собствения blockchain на Binance, Binance Chain.

Поставянето на нов максимум за всички времена изглежда е тенденция при много криптовалути. Binance Coin се присъедини към нарастващия списък, като покачи цената си над $47 в ранните часове на 18-ти януари. Въпреки това, след като достигна ниво от $47, монетата претърпя спад в размер на 2.15% и в момента се търгува на стойност от около $46.

Монетата заема 11-то място по пазарна капитализация на CoinMarketCap, с пазарна капитализация от 6,5 милиарда долара. BNB има възвръщаемост от 168%, която се сравнява благоприятно с някои други популярни обменни токени като OKB, с възвръщаемост от 163%. Токенът BitMax всъщност е обезценен с 25,5%, белият FTX Token е феномен с възвръщаемост на инвестициите от началото на годината с 308%. Отчетът за обмен на токени TokenInsight от август, когато BNB беше оценен на $ 16,2, отбелязва, че цифровият актив е подценен.

В класациите Binance Coin е в дългосрочен възходящ тренд от началото на юли, когато беше на цена от $15. Предварителният низходящ тренд от максимума от предходната година от $38,85 бе потвърден като нарушен, когато BNB започна да се покачва през юли 2020 г. и тaзи инерция тепърва ще заслабва. Движение след $45 определя краткосрочна цел от $50 за биковете, което също е психологическо ниво на съпротива.

Според similarweb.com обемът на търсене за Binance и свързаните с него ключови думи нараства от октомври 2020г., когато достига 32,5 милиона посещения на страница, а през декември до 56,3 милиона посещения.

На 4-ти януари Changpeng Zhao или CZ, главен изпълнителен директор на Binance, написа в Twitter, че през последните 24 часа обемът на търговията е бил 80 милиарда долара както на спот, така и на деривати на борсата Binance. Той призна, че обемите на ATH може да са проблем, но обеща да коригира съответните грешки.

Представянето на Binance през 2020г. беше забележително със събития като  придобиването на CoinMarketCap през април, Swipe през юли и WazirX през ноември 2019г., с 760% увеличение на месечния обем през годината.

Всяко тримесечие на 2020 г  BNB на стойност 218,96 млн. долара изгаря чрез използването на функция за smart contract. Натрупано е близо 6% от BNB в обращение, за да се увеличи дефицитът на монети и в крайна сметка да се изгорят 100 милиона BNB.

Binance Coin е със засилен интерес на ползваемост, тъй като може да се използва за плащане на такси от всякакъв вид на борсата Binance. Като се има предвид фактът, че Binance е глобален гигант в крипто пространството, чието влияние вероятно ще нарасне още повече, придружено от ангажимента за изгаряне на BNB, може съвсем  скоро да достигне цена от $50.