Етериум бележи ден с най-висок растеж през 2022 г. Ще го последва ли цената на ETH? 12.10.22

Етериум бележи ден с най-висок растеж през 2022 г. Ще го последва ли цената на ETH? 12.10.22

Всички очи бяха насочени към мрежата Етериум, откакто тя премина от механизъм за доказателство за работа (PoW) към механизъм за доказателство за залог (PoS). Разбира се, цената на дигиталния актив не се е представила толкова добре, колкото мнозина са прогнозирали след надстройката, но новите функции на мрежата остават очарователни. Сега Етериум отбеляза още един крайъгълен камък след надграждането, с най-големия единичен ден на растеж, регистриран досега през 2022 г.

Растеж със стероиди

Активността в блокчейна на Етериум е по-висока след завършването на сливането. Стабилното увеличение по невнимание доведе до най-високия регистриран ден на растеж за Етериум през 2022 г. Предишният връх за годината се върна в началото на януари, но числата, записани в събота, 8 октомври, ефективно смазаха 3 януари числа.

Фирмата за анализ на данни във веригата, Santiment, каза, че на 8 октомври са създадени общо 135 780 нови Етериум адреса. Това е с 11,1% по-високо от числата от януари и сега е нов рекорд за всички времена за мрежата през 2022 г.

Може би дори по-интересен от самия растеж на мрежата е проектът, който се кредитира за това. Нов токен, наречен Xen, създаден от бивш служител на Google, беше пуснат с нова функция; което позволява на потребителите да могат да секат свои собствени жетони. Спекулациите са, че новите творения на портфейла трябваше да се възползват от стартирането на токена и да изсекат токените Xen, от които повече от 400 000 вече са изсечени досега.


                                                               Цената на ETH се развива над $1300

Ще се повиши ли цената на Етериум?

Такъв значителен растеж за кратък период от време винаги води до възходяща тенденция за всеки цифров актив. За Ethereum този нов растеж определено може да доведе до пробив в цената. Това вероятно ще тласне цената на криптовалутата над $1500 още веднъж и дефлационният характер на емитирането на ETH подкрепя това.

С пускането на пазара на Xen той представлява около 42% от общата такса, изгорена от мрежата. При повече от 163 ETH, изгорени за 24 часа, емисиите на ETH се превърнаха в дефлация, като в обръщение влизат по-малко ETH. Ако предлагането продължи да намалява, тогава е възможно да се случи пробив за ETH.

Въпреки това е важно да се има предвид, че по-често цената на Етериум следва тясно тази на биткойн. Тъй като биткойн не показа индикации за пробив, това би попречило на всякакви възможности за рали от ETH, вероятно задушавайки растежа му. Така че, докато настоящите събития може да сочат пробив на втората по големина криптовалута, тя все още очаква биткойн да поведе пътя.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.