Ethereum преминава $1700, но може да се върне към пътя на болката, казва експерт 09.08.2022

Ethereum преминава $1700, но може да се върне към пътя на болката, казва експерт 09.08.2022

Ethereum (ETH) се повиши през уикенда и увеличи печалбите си по време на днешната търговска сесия. Втората криптовалута по пазарна капитализация може да увеличи печалбите си, тъй като „The Merge“ става сигурно.

Настроенията на пазара остават стабилни, тъй като биткойнът се стреми към $24 000.

Събитието, което ще завърши прехода на Ethereum от алгоритъм за консенсус Proof-of-Work (PoW) към Proo-of-Stake (PoS), „The Merge“, е насрочено за септември 2022 г. Една от най-очакваните дати в крипто индустрията, участниците на пазара изглеждат разделени по отношение на краткосрочните му последици.

Към момента на писане цената на ETH се търгува на $1770 с 3% и 5% печалби съответно през последните 24 часа и 7 дни. $1700 бяха критична зона на съпротива за Ethereum, тъй като това ниво може да даде повече указания за посоката на цената на ETH.

Ако криптовалутата успее да обърне това ниво на резистънс в съпорт, текущият възходящ импулс може да е устойчив и да предизвика нов възход. Обратното може да се случи при текущите нива на цените на ETH, пазарът може да види меча атака с нова сила.

Идеята от Jarvis Labs, разглеждаща 30-дневната възвръщаемост на Ethereum, показател, използван за измерване на краткосрочните печалби и загуби от крипто инвеститори през този период. Преди 3 седмици този показател се движеше към 0%, след като се движеше в отрицателна територия за известно време.

В миналото, всеки път, когато Ethereum обръща своята 30-дневна възвръщаемост на положителна територия, над 0%, цената на криптовалутата се търгуваше надолу за дълго време. Следователно защо е критично цената на ETH да достигне по-високи нива.

 Според бившия служител на Goldman Sachs Раул Пал вярва, че цената на ETH ще се върне към „пътя на болката“ в съответствие с теорията, обяснена по-горе. Според него пазарните участници са заемали къси позиции, очаквайки цената на ETH да не надхвърли $2000.

Ще успее ли Ethereum да пробие над $2,000?
Тези търговци може да бъдат изненадани, ако прогнозата на Пал се изпълни, тъй като Ethereum може да продължи да се движи нагоре над очакванията:

(...) моето мнение е, че по-голямата битка е около $2300 и канала на тенденцията. Обикновено коригиращи канали като този не се прекъсват при първия опит и първо се коригират рязко в обхвата, но това е нещо вероятно за няколко седмици.
В този смисъл Ethereum изглежда на път към нови печалби над ключовите нива на съпротива, но търговците трябва да действат внимателно, тъй като цената на ETH може да тества отново долния канал на следващата тенденция, както каза Пал. Това може да постави цената на ETH под годишното дъно от $900.

Ако това се случи, ще види ли ETH дългосрочен мечи натиск или може „The Merge“ да го тласне към предишни върхове?