BTC: Седмични перспективи 12.04.2021-16.04.2021

BTC: Седмични перспективи 12.04.2021-16.04.2021

КЛЮЧОВИ ПЕРСПЕКТИВИ ЗА БИТКОЙНИ

Биткойн над $60 000

Криптовалутата е в класически булиш тренд - „Възходящ триъгълник“.

Листингът на Coinbase в Nasdaq и актуализацията на данните за инфлацията в САЩ тази седмица дават знак още по-висок ръст.

Биткойн търпи значителен натиск върху продажбите през последните няколко търговски сесии, тъй като прави  опити да достигне над $60 000.

BTC в с $1500 по-ниско от предишния рекорд за всички времена, близо до $61 778 (данни от Coinbase). Въпреки положителните основи, водени от решението на Goldman Sachs и Morgan Stanley да предложат инвестиционни услуги с биткойн на своите клиенти, биковете остават предпазливи срещу нарастващия спрямо долара.

В резултат на това , многократните опити за пробив над $60 000 се провалиха при последните сесии. Новата седмица стартира над споменатото ниво на резистънс, разчитайки на сближаване на технически и фундаментални катализатори на продължителния възходящ тренд.

Първият възходящ булиш ход идва от "Възходящия триъгълник", формиращ се в ежедневните класации.

В ретроспекция “Възходящите триъгълници” са модел на продължение, който се появява, когато активът се колебае в диапазон, определен от хоризонтална линия на резистънс и нарастващата тренд линия. Цената проверява горния диапазон многократно, за да достигне до пробив на по-късен етап. Масивният ход нагоре вдига цената до максималната височина на триъгълника.

Биткойн проверява всички полета, когато става въпрос за пробив във “Възходящ триъгълник”. Сега криптовалутата очаква пробив, който ще отчете цената до $20 000 - максималното разстояние между горната и долната линия на триъгълника. Това измества ценовата цел от $80 000.

СПИСЪК НА COINBASE, ИНФЛАЦИОННИ ДАННИ

Потенциалът на биткойн да регистрира булиш пробив също се увеличава поради листа на Coinbase на Nasdaq тази сряда. Влизането на Уолстрийт от една от водещите световни фирми за криптовалутата  предизвика спекулации сред биковете за разширено рали на цените.

„Традиционните инвеститори, които купуват акции на Coinbase, косвено ще спекулират на крипто пазара и по подобен начин криптотърговците, притежаващи акции на Coinbase, ще имат голям интерес от успеха на компанията”, каза Джеймс Андерсън, главен изпълнителен директор на RioDeFi.

Платформата за анализ на блокчейн Glassnode отбеляза в  неотдавнашния си анализ увеличение на неизразходваните биткойн единици в портфейлите, които държат BTC дългосрочно.

Единственият проблем в ралито на биткойн, който се очаква тази седмица, може да дойде от по-високо ниво на ифлация от очакваното.

Нестабилността на доходността може да се повиши, ако индексът на потребителските цени през март (CPI) достигне по-високо от обичайното тази сряда. На свой ред това би увеличило поддържането на щатския долар сред чуждестранните инвеститори.

В дългосрочен план биковете третират по-високата инфлация като знак да продължат инвестицията в биткойн. Много корпорации, включително Tesla, по-рано тази година, решиха да инвестират в криптовалута, за да защитят баланса си от девалвация, ръководена от фиат.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.