Защо Етериум би бил по-добра инвестиция за компанията MicroStrategy 07.11.22

Защо Етериум би бил по-добра инвестиция за компанията MicroStrategy 07.11.22

Дебатът коя е по-добрата инвестиция между Bitcoin и Ethereum продължава да се разгаря между общностите. Този път той се тества с помощта на крипто инвестициите на MicroStrategy през годините. В момента Microstrategy отчита загуба от 130 000 BTC, които е закупила през годините, което я прави публичната компания с най-големи биткойн притежания. Но какво ще стане, ако вместо това компанията е инвестирала в Ethereum?

Етериум е по-добър залог

В течение на около две години MicroStrategy увеличи купуването на BTC, което достигна милиарди долари. При 130 000 BTC в баланса си, компанията е похарчила приблизително 4 милиарда долара за натрупване на монети. Въпреки това, въпреки че монетите се купуват с течение на времето на различни цени, компанията все още записва повече от 1 милиард долара загуба при текущата цена на биткойн.

Като се има предвид, че компанията остава непоколебима в подкрепата си и непрекъснатите инвестиции в биткойни, възниква въпросът какво би било, ако компанията беше избрала друга криптовалута. По-конкретно, най-големият конкурент на биткойн Етериум.

Не е тайна, че по-често Етериум превъзхожда биткойн. Така че не е претенциозно да се каже, че MicroStrategy би била в по-добра позиция, ако беше инвестирала в Етериум вместо в Биткойн, и цифрите доказват, че това е вярно.

                                                                                    Цената на ETH остава под $1600

Сравнение от Блокчейн център показва, че MicroStrategy би била печалба от $1,47 милиарда, ако беше купила ETH. Проследявайки покупките, които компанията е направила през годините, сега тя ще има 3 541 989 ETH на стойност 5,6 милиарда долара.

Дори при пика на BTC притежанията на MicroStrategy, сравнението показва, че ETH пак щеше да се представи много по-добре. През декември, когато притежанията на MicroStrategy бяха на стойност малко под $8 милиарда, те щяха да струват $16 милиарда с ETH. Освен това, ако компанията беше инвестирала в Eтериум и след това беше продължила да залага своя ETH, тя щеше да спечели приблизително 380 милиона долара оттогава.

                                                             MicroStrategy щеше да се справи по-добре, като инвестираше в ETH

Дори сега, ако компанията преобразува всичките си BTC притежания в ETH, това ще излезе общо 1 692 762 ETH. При процент на ГПР от 4%, той би спечелил допълнителни $134 милиона годишен приход само от залагане.

Сравнението поставя различните нива на доходност на двата цифрови актива през годината. Етериум продължава да превъзхожда биткойн както в дългосрочен, така и в краткосрочен план. Това наистина повдига въпроса дали биткойн наистина е най-добрият крипто актив за инвестиране, както каза бившият главен изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.