Защо Етериум е атрактивна инвестиция в момента 25.08.22

Защо Етериум е атрактивна инвестиция в момента 25.08.22

Етериум краде повече пазарен дял от биткойн през последните няколко седмици. Това е резултат от съобщението за сливане, което завладя пространството преди около месец. Оттогава интересът към Етериум скочи рязко. Но със спада на цената инвеститорите стават по-предпазливи относно инвестициите на пазара. Това обаче не означава, че Eтериум вече не е добра покупка.

Предстоящото сливане

 

За мнозина новината за сливането е подготвяна дълго време. Ето защо, когато разработчиците обявиха, че сливането ще се случи някъде около 15 септември, общността избухна в радост. Но освен че е важно надграждане, надстройката послужи и като добър сигнал за покупка на цифровия актив.

Първо, с преминаването към доказателство за дял, Етериум ще консумира около 99,95% по-малко енергия, отколкото преди. Това означава, че загрижеността за замърсяването на околната среда е елиминирана за цифровия актив и го премахва от радара на правителствата, които се стремят да санкционират добива на криптовалута поради това колко енергия консумират.

                                      ETH се възстановява над $1600

Друга добра причина е фактът, че ETH, заложен в договора за Етериум 2.0, няма да бъде освободен автоматично. В момента има заложени повече от 11% от общото предлагане на ETH, като ежедневно се добавят повече. Разработчиците обявиха, че в надстройката няма функция за теглене. Това вероятно ще се случи 6 месеца до 1 година след сливането. Просто казано, ETH ще остане заключен в мрежата за още 6 месеца до 1 година, което ще доведе до намаляване на циркулиращите доставки.

Етериум все още изглежда възходящ

Етериум все още е една от най-възходящите криптовалути на пазара в момента. Нетният обменен поток показва подчертана тенденция на натрупване сред инвеститорите в пространството. През последните 7 дни над 6,2 милиарда долара са били преместени от централизирани борси, като дневните нетни потоци следват същата тенденция.

Таксите за транзакции на Етериум също са намалели значително, което прави времето подходящо за инвеститорите да преместват активи в мрежата. По последни данни транзакции възлизат на 11,74 GWEI, или $0,4.

Цифровият актив също успя да отблъсне биковете. Тъй като цената все още се намира удобно над 50-дневната плъзгаща се средна, ETH е една от единствените криптовалути в пространството, които намаляват натиска върху инвеститорите при продажба.

За капак на всичко, с наближаването на сливането, очакването вероятно ще продължи да расте. Ако случаят е същият като този, който се наблюдаваше през седмиците след изявлението, цената на ETH вероятно ще пробие $2000 преди сливането.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.