Защо цената на Етериум може да се покачи над $1800 преди голям срив 12.09.22

Защо цената на Етериум може да се покачи над $1800 преди голям срив 12.09.22

Цената на Етериум следва биткойн като двете най-големи криптовалути по тенденция на пазарна капитализация в посока нагоре. Пазарът в момента е изправен пред ниска времева рамка, но общото настроение изглежда се е обърнало нагоре навсякъде.

Към момента на писане цената на Етериум се търгува на $1700 с 5% и 7% печалба съответно през последните 24 часа и 7 дни. Междувременно биткойн се представя по-добре с 10% печалба през изминалата търговска сесия.

                                                                     Цената на ETH с малки печалби на 4-часовата графика.

Ралито на Етериум, което може да предшества сблъсък?


По-рано бе съобщено, че биткойн и крипто пазарът идваха в голям клъстер от поръчки за продажба. Ликвидността на Ask имаше тенденция нагоре, следвайки траекторията на цената на Етериум и други основни криптовалути.

Настоящото ценово действие изглежда е сблъсък между бичи и мечи сили, като първите поемат контрола за първи път от седмици. За ниски времеви рамки данните от Material Indicators (MI) показват общо над $60 милиона в поръчки за покупка от различни класове инвеститори.

Въпреки това, цената на Етериуим трябва да остане над $1,6800, за да запази текущия си бичи импулс. През следващата седмица втората криптовалута по пазарна капитализация ще премине през голямо събитие със ,,Сливането“. Под тези нива ликвидността на офертите е слаба и може да доведе до връщане към предишна подкрепа.

                         Цената на ETH (синя линия) е изправена пред краткосрочна съпротива на ниски времеви рамки. 

Събитието, което ще завърши прехода на Етериум от консенсус за Proof-of-Work (PoW) към консенсус за Proof-of-Stake (PoS), „The Merge“ с други думи ,, Сливането" е дългоочаквано събитие на крипто пазара. Вероятно един от основните катализатори за текущото ценово действие.

Мнозина смятат, че цената на Етериум ще работи под принципа „купувайте слуховете, продавайте новините“. Това потенциално може да тласне цената на криптовалутата на север от $1800 и потенциално $2000, ако биковете успеят да запазят инерцията.

Какво ще се случи с цената на Етериум след „сливането“?

Според анализатора Джъстин Бенет, цената на Етериум може да се покачи над $1800, ако биковете успеят да преодолеят съпротивата между $1740 и $1780. Това ценово действие може да се случи след „Сливането“ и в зависимост от силата на движението, повторен тест на най-ниските стойности при около $1,500.

Бенет каза следното относно текущото ценово действие на ETH:

(…) Тук нямам позиция. Няма да влизам преди уикенда и бих предпочел да търся шорти на следващия по-висок връх следващата седмица. Това вероятно е кратко оттегляне, ако не друго.

 

                                                 Ценовият потенциал на съпротивата и нивата на подкрепа на ETH.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.