XRP постави рекорд за последните 3 години

XRP постави рекорд за последните 3 години

Криптовалутата скочи с близо 20% през последните 24 часа.

Цената на XRP достигна $0,74 в понеделник, след като валута скочи с около 20% през последните 24 часа. XRP сега достигна най-високото си ниво от май 2018 г. Цената на криптовалутата скочи, след като Ripple придобиха 40% дял в Tranglo, една от най-големите трансгранични азиатски фирми.

Според последни данни, публикувани от Coinmarketcap, XRP е седмата по големина криптовалута в света. Цифровият актив има пазарна капитализация от близо $33 милиарда. XRP вече е по-ценен от Uniswap, Chainlink и Litecoin.

Цената на XRP претърпя удар през декември 2020 г., след като Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) заведе дело срещу Ripple Labs и нейните ръководители. Оттогава цената на XRP се движи във възходяща посока. Понастоящем XRP елиминира всички загуби, настъпили след съдебния иск на SEC.

Към момента на статията, цената на XRP e $0,72 с пазарна капитализация от $32,8 милиарда. Криптовалутата е нараснала с повече от 200% от началото на 2021 г. XRP остава най-добре представящата се валута сред първите 10 през последните 7 дни, тъй като седмият по големина крипто актив в света е с близо 30% покачване за една седмица.

Разпространението на XRP се увеличи значително през последните месеци, тъй като няколко организации по света започнаха да използват технологията за трансгранични транзакции. Ripple, базираната в Сан Франциско, блокчейн компания, наскоро пусна бяла книга за бъдещето на дигиталните валути на централната банка (CBDC) и определи XRP като мостова валута за CBDC. Според доклад, публикуван от CPA Australia, Централната банка на Франция активно разглежда технологията зад криптовалутата като възможна платформа за издаване на CBDC.

„Ripple и XRP се ползват с доверието на много банки като модел за CBDC. Ripple също така позволява създаването на нови валути, а разработчиците на Ripple могат да решават времето и количеството на доставките по подобен начин на текущите операции на централната банка“, се коментира в доклада на CPA Australia.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.