Устойчив ли е ръстът на биткойн над $20k? Ето какво казват данните във веригата 27.10.22

Устойчив ли е ръстът на биткойн над $20k? Ето какво казват данните във веригата 27.10.22

Сега биткойнът се върна над границата от $20 000, след като наблюдава рязък възходящ тренд през изминалия ден, но дали това покачване е устойчиво? Ето какво трябва да кажат данните във веригата за това.

Биткойн Всички мрежови потоци на борсите остават заглушени след покачването на цената

Както е обяснено от анализатор в публикация на CryptoQuant, мрежовите потоци за обмен на BTC могат да ни помогнат да разберем дали този краткосрочен възходящ тренд е устойчив или не.

„Мрежовият поток на всички борси“ е индикатор, който измерва нетното количество биткойни, влизащи или излизащи от портфейлите на всички централизирани борси. Стойността на показателя се изчислява просто като се вземе разликата между входящите и изходящите потоци.

Когато индикаторът има положителна стойност, това означава, че инвеститорите депозират нетен брой монети на борсите в момента. Тъй като тези притежатели може да изпращат BTC на борси с цел продажба, този вид тенденция може да има низходящи последици върху цената на крипто.

От друга страна, отрицателните стойности на нетния поток означават, че изходящите потоци в момента надвишават входящите. Такава тенденция, когато е продължителна, може да бъде възходяща за монетата, тъй като може да е знак за натрупване от притежателите.

Сега, ето диаграма, която показва тенденцията в мрежовия поток на биткойн всички борси през последните няколко седмици:

 

                                            Изглежда, че стойността на показателя е отбелязала скок преди около седмицa

Както можете да видите в горната графика, се показва само положителният мащаб на мрежовия обмен на биткойн, тъй като това е достатъчен показател в контекста на текущата дискусия за цената.

Изглежда, че не е имало значителни пикове в стойността на индикатора, откакто крипто е наблюдавал помпата. Това означава, че китовете все още не са депозирали монети за дъмпинг.

Само преди седмица имаше доста голям положителен скок на нетния поток, малко след което BTC се върна от малкото си покачване.

Засега биткойн не е виждал подобни притоци, което предполага, че покачването може да продължи в краткосрочен план. Въпреки това, остава да се види колко дълго китовете ще останат неподвижни.

Цена на BTC

Към момента на писане цената на биткойн се движи около $20,5k, което е ръст от 7% през последните седем дни. През последния месец криптовалутата е повишила стойността си с 9%.

Графиката по-долу показва тенденцията в цената на монетата през последните пет дни.

 

                                         Стойността на крипто изглежда рязко се е повишила през последните 24 часа

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.