Цената на Етериум разглежда възможно низходящо изместване – предстоят още главоболия за ETH? 10.10.22

Цената на Етериум разглежда възможно низходящо изместване – предстоят още главоболия за ETH? 10.10.22

Пейзажът на Етериум след сливането изненада мнозина; цифрите и резултатът не бяха нещо, което имаха предвид.

Лошите макроикономически условия и други негативни фактори засенчиха очакваното като пробив. По някакъв начин беше така, но фанфарите преди Мардж бяха толкова раздухани до няколко дни след събитието.

Етериум, Чувствате ли се стрес толкова рано?

Към момента на писане на тази статия етерът беше надолу, тъй като беше съобщено, че през ноември е възможно допълнително повишение на лихвения процент от 75 базисни пункта от Федералния резерв на САЩ, ако икономическите условия не се подобрят.

ETH, толкова рано, може да започне да се стресира от задаващото се повишаване на лихвения процент на Фед. Графиката предполага, че ETH може да има повече загуби, но какво всъщност показва?

                                            Ако графиката е някаква индикация, нещата не изглеждат толкова розови.

От 19 септември алткойнът се търгува между $1408,15 и $1219,29, като подкрепата се намира на 61,80 процента ниво на корекция на Фибоначи, сега на $1265,02. Индикаторът за мощност на бик мечка е формирал посока надолу към момента на писане.

Индикаторът също разкри формирането на зона на криза, което прави движението на цената над $1384,77 по-трудно.

20-дневните до 250-дневни прости пълзящи средни действат като нива на съпротива, добавяйки към натиска надолу върху алткойна.

Графиката в рамките на деня показва образуване на падащ триъгълник. В светлината на гореспоменатото, това може да означава за инвеститорите и търговците, че в близко бъдеще може да настъпи допълнителна корекция.

При сегашния пазарен натиск, пазарна корекция може да тласне цената надолу до $1220,35, намаление с 10%.

Спекулативен възход – как може да се случи това

Ако подкрепата от $1,265.02 се задържи, съпротивата от $1,384.77 може да бъде тествана отново. Това хипотетично покачване е подкрепено от индекса на паричните потоци на Чайкин, който показва, че пазарът все още е доминиран от купувачи до известна степен.

Настроените инвеститори могат да използват CMF като трамплин и тласък на силата за споменатата по-горе слаба линия на подкрепа. Дори ако индикаторът за импулс е мечи, той създава бавно покачване.

Тези променливи могат да помогнат на цената в крайна сметка да достигне нивото на съпротива от $1,384.77 и да го пробие, позволявайки да настъпи отскок. Ако днешната търговска сесия приключи с лоша нотка, инвеститорите и трейлърите могат да участват във възстановяването на цената, като купуват спада.

                                                    Общата пазарна капитализация на ETH е 162 милиарда долара

 

Това може да означава, че ще бъде още по-предизвикателно за цените да се покачат над нивото на съпротива от $1384,77. От 15 септември центърът на лентата на Болинджър оказва динамично съпротивление.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.