Цена на биткойн в риск от по-нататъшно свиване, BTC Bulls защитават $20 000 02.11.22

Цена на биткойн в риск от по-нататъшно свиване, BTC Bulls защитават $20 000 02.11.22

Цената на биткойн се задържа на сегашните си нива с бичи импулс, който избледнява на по-ниски времеви рамки. Неотдавнашните странични ценови действия на крипто пазара изглеждат свързани с предстоящите макроикономически събития и тяхното потенциално влияние върху световните пазари.

Към момента на писане цената на биткойн се търгува на $20 500 със странично движение през последните 24 часа и 6% печалба през предходната седмица. Други криптовалути в топ 10 по пазарна капитализация показват сила, тъй като BTC се движи настрани, като Dogecoin (DOGE) води, следван от Ethereum (ETH) и Solana (SOL).

 

                                                             Цената на BTC се движи настрани на дневната графика.

Цената на биткойн в краткосрочен план, риск от скок на волатилността

Следователно биткойните и рисковите активи са се понижили за 2022 г. През октомври BTC показа по-висока корелация с традиционните активи поради повишената икономическа несигурност.

Според скорошен доклад на Arcane Research това статукво вероятно ще продължи. Изследователската фирма вярва, че цената на биткойн в средносрочен план все още ще страда от висока корелация с макроикономическите сили.

Председателят на Фед Джером Пауъл е изправен пред огромен натиск да промени паричната си политика от вътрешни и външни агенти в Съединените щати. Ако Пауъл отстъпи, цената на биткойн вероятно ще се възползва и ще разшири възходящата си инерция.

Arcane Research обаче смята, че е по-вероятно Пауъл да остане в сегашния си курс, подготвяйки пазарите за по-нататъшни повишения на лихвените проценти. Финансовата институция и нейното ръководство искат да намалят инфлацията в щатския долар, независимо от падането на световните пазари.

По време на утрешната среща на Федералния комитет за отворен пазар (FOMC) Пауъл може да предложи повече улики. Пазарът очаква по-нататъшни повишения, но всеки признак на лудост може да предизвика ново движение нагоре.

Биткойн пазарът е податлив на свивания

В този смисъл Arcane Research записва два фактора, които могат да допринесат за евентуален възходящ тренд. Първият е висок ливъридж на крипто пазара.

Късите позиции продължават да се трупат, тъй като цените на биткойните се движат нагоре. Тези позиции са гориво за BTC, ако пазарът поеме по дългия път.

В допълнение, утрешната среща на FOMC вероятно ще предизвика нестабилност, която може да накара Биткойн да изтръгне тези къси позиции и да си върне загубена преди това територия. Както отбелязва Arcane Research, нестабилността по време на тези събития е исторически висока.

Същото обаче важи и за късата страна на тази търговия. Ако пазарът реагира прекомерно на по-нататъшно затягане, очаквайки Фед да излезе гълъбов, криптовалутата може да пострада и да преразгледа дъното на диапазона си при $18 600. Arcane Research отбелязва:

Подгответе се за колебливи пазари в началото на ноември, тъй като календарът на събитията е изключително натоварен през първата половина на месеца. Утре идва първият.