Тези два сигнала във веригата предшестват падането на биткойн, предполага анализатор 20.09.22

Тези два сигнала във веригата предшестват падането на биткойн, предполага анализатор 20.09.22

Анализатор предположи, че два сигнала във веригата могат да се използват за прогнозиране на падания на биткойн, тъй като изглежда, че в исторически план са предшествали спадове в цената на крипто.

Продажбата на биткойни на стари монети на 7-10 години рязко се увеличи наскоро

                                       Стойността на показателя изглежда се е повишила през последните дни

Както беше посочено от анализатор в публикация на CryptoQuant, изхвърлянето на BTC на монети на възраст между 7 и 10 години и нарастващата доминация на ETH могат да бъдат два знака, които трябва да се търсят, преди да падне стойността на монетата.

Първият показател за уместност тук е „Изразходваните възрастови групи“, който проверява за движение на монети във веригата и ни казва кои възрастови групи са отговорни за тях.

Различните „възрастови групи на монети“ на пазара включват монети въз основа на общото време, през което са били бездействащи, преди да бъдат преместени или продадени.

Въпросната група тук е кохортата „от 7 до 10 години“. Следователно диаграмата на изразходваната продукция за тази група показва колко монети са били преместени, които преди това са били неактивни за периоди в този диапазон. Ето графиката за него:

                                             Стойността на показателя изглежда се е повишила през последните дни

Както можете да видите на графиката, количеството е отбелязало съответните точки на тенденция за този биткойн индикатор, както и съответната цена на BTC.

В заключение анализаторът предполага, че правилното използване на тези два индикатора заедно може да помогне на инвеститорите да се подготвят за низходящи тенденции в бъдеще.

Към момента на писане цената на биткойн се движи около $18,7k, спад от 16% през последните седем дни. През последния месец криптовалутата е загубила 18% от стойността си.

Графиката по-долу показва тенденцията в този показател през последните няколко години.

 

                                                               Стойността на BTC спадна през последния ден

  

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.