Тесла официално вече приемат плащания в Биткойн

Тесла официално вече приемат плащания в Биткойн

Няколко седмици след като Tesla инвестираха 1,5 милиарда долара в биткойн, компанията отново разтърси новините, обявявайки, че официално вече приемат плащания с биткойн. Новината излезе и в Twitter акаунта на главния изпълнителен директор Илон Мъск:

„Вече можете да си купите Tesla с биткойн.“

Мъск също уточни:

„Тесла използва само вътрешен софтуер и софтуер с отворен код. Биткойните, платени на компанията, ще бъде запазени като крипто, а не конвертирани във фиатни валути.”

Новините, че Tesla най-накрая приемат биткойн не са изненада за никого. През февруари компанията анонсира категорично, че скоро ще приеме най-голямата криптовалута в света като метод за плащане. Tesla вече имат и подготвена специална страница на сайта им с често задавани въпроси за тези, които искат да се запознаят с тази опция за закупуване.

Не всички са доволни от новината обаче, тъй като услугата в момента е достъпна само за клиенти в САЩ. Според Мъск, „По-късно тази година възможността за плащане чрез биткойн ще се предлага и извън щатите“.

Освен това има и други негативни отзиви спрямо решението и иновацията на Tesla:

„Целта на Tesla не е ли да „ускори прехода на света към устойчива енергия “? - Биткойн е грешната криптовалута за това? “

Така или иначе подобно развитие е правилната стъпка за криптоприемането. Затвърждава се схващането, че големите компании вярват и залагат в най-разпространената криптовалута в света. Трябва да се отбележи обаче, че BTC е единствената криптовалута, която Tesla приемат засега. Все още не е ясно дали компанията възнамерява да включи и други криптовалути като опции за заплащане.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.