Следва ли последната вълна в Етериум? Анализ на ETHUSD 20.10.22

Следва ли последната вълна в Етериум? Анализ на ETHUSD 20.10.22

Топ алткойн се стяга преди голямо движение

Ако смятате, че лентите на Bollinger на BTCUSD са тесни, проверете Ethereum на дневни времеви рамки. Това е много необичайно за нестабилния алткойн, случвало се е само два пъти в миналото според Bollinger Band Width. Единият път беше преди последното потъване по време на мечия пазар през 2018 г., а вторият път беше точно преди пробив от долните дъна.

Сравняването на мечия пазар от 2018 г. с текущото ценово действие по-добре съответства на бичия ход, но си струва да се подготвим за окончателно движение надолу.

                                                            Лентите на Болинджър са едни от най-тесните досега

 

Седмичните сигнали за ETHUSD могат да подскажат, че дъното е настъпило

Седмичният Ichimoku ни дава малко повече информация за сравнение. По време на миналия мечи пазар облакът се усука, след като дъното беше навътре. Това усукване на облака се случва следващата седмица този път.

По стечение на обстоятелствата, дъното също беше вече в момента, когато 50-седмичната и 100-седмичната подвижна средна смъртност преминаха. Това също се задейства следващата седмица, независимо от това къде отива Ether. Единственият проблем е, че 200-седмичната пълзяща средна се представя като съпротива в момента на $1,308.

                                                               Облакът прогнозира ли, че дъното е настъпило?

Остава ли на Етериум една вълна?

От гледна точка на модела, месечното ценово действие на ETHUSD може да се задържи на тренд линия, образуваща долната граница на масивен нарастващ клин. Добавяйки потенциално етикетиране на вълната на Елиът, има място в клина за материализиране на вълна 5.

В противен случай клиновият модел може да бъде изложен на риск от разрушаване. До къде? Никой наистина не знае.

 

                                                                     Може ли Етериум да има още една вълна напред?

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.