След $600 милиона ликвидации какво можем да очакваме сега?

След $600 милиона ликвидации какво можем да очакваме сега?

Short & Long позиции на стойност $600 милиона бяха ликвидирани за минути, след спад на цената на Биткойн от около $3000 долара.

Биткойн претърпя внезапна катастрофа по време на сутрешната европейска трейдинг сесия, което доведе до загубите на около $3000 за по-малко от час. Това предизвика сериозна вълна от ликвидации на целия пазар, като над $600 милиона ливъридж позиции бяха унищожени.

През последния час данните показват, че има над $600 милиона ликвидации - както long, така и short.

По-голямата част от ликвидациите са long позиции, представляващи около 95% от общата сума.

Както винаги, водещ е Binance, тъй като Binance Futures е водещата борса в света за деривати по потребители и обем.

Най-голямата ликвидация е при Huobi - поръчка на BTC на стойност над $14 милиона.

Всичко това се случи след внезапен срив на цената на Биткойн.

Както се вижда на диаграмата BTC / USD (данни, ползвани от TradingView), криптовалутата спадна с около $3000 долара за 25 минути.

Това се случи точно, когато биткойн правеше опити да достигне цена от $60 000.

За съжаление, опитите бяха неуспешни и BTC се срина под $57 000. Спадът беше изкупен бързо, тъй като BTC успя възстанови част от загубите и в момента се търгува около $58 000.

При тези събития, целият пазар даде крачка назад след като всички криптовалути последваха стъпките на Биткойн.

Какво следва за BTC?

Технически биткойн остава в зоната за пробив с булиш флагове. Очакванията са, че цената ще тества горната линия на флага като съпорт за потенциален отскок.

Горната съпорт тренд линия също се доближава до 20-дневната EMA на Биткойн, предоставяйки допълнителна защита на трейдърите със средносрочен булиш перспективи. Независимо от това, пробивът под съпорт тренд линията би върнал Биткойн обратно в Flag channel, като ще обезсили покачването към $60 000.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.