Разработчиците на Етериум се опитват да се възползват от скока на цените, тъй като интелигентните договори достигат нов връх 18.11.22

Разработчиците на Етериум се опитват да се възползват от скока на цените, тъй като интелигентните договори достигат нов връх 18.11.22

Етериум се повиши с останалата част от крипто пазара, достигайки над $1500, за да достигне нов едномесечен връх. С нарастването на пазара разработчиците се събудиха от съня си, търсейки да се възползват от подновения интерес към пазара. Така броят на новите интелигентни договори, внедрени в мрежата, достигна нови върхове за 2022 г.

Devs вдигна жегата

През 2022 г. броят на новите интелигентни договори, които се внедряват в мрежата Етериум, намаляваше. Този спад е разбираем, като се има предвид, че пазарът беше навлязъл в поредната продължителна крипто зима и инвеститорите вече не бяха склонни да поемат толкова много рискове, колкото през 2021 г.

Разработчиците трябваше да отложат някои от своите проекти, докато чакаха по-добри пазарни условия за стартиране, което беше осигурено от възстановяването на пазара. Нови интелигентни договори бяха разгърнати бързо през последната седмица, което доведе до нов рекорд за всички времена през 2022 г.

През този 7-дневен период са въведени повече от 35 000 нови договора за Етериум. Степента на разгръщане на тези нови договори последва пазара през неговото възстановяване. Тъй като цените са високи, е по-вероятно инвеститорите да вложат пари в нови проекти. Оттук и желанието на разработчиците да пуснат своите договори на пазара.

                                                                              Нови интелигентни договори нарастват

Ежедневно активните адреси в мрежата също отбелязаха ръст през това време. Той е нараснал с около 25% през последната седмица, въпреки че е далеч от достигането на рекорда си за всички времена за 2022 г. от 934 000 активни адреса през юли. Съответно, броят на транзакциите също отбеляза увеличение през това време.

Може ли Етериум да издържи?

Дори при значителното увеличение на активността в мрежата, това не беше достатъчно, за да задържи цената на Етериум. Цифровият актив, който достигна връх малко под $1600 в четвъртък, започна бързо да губи печалбите си преди отварянето на часовете за търговия в петък.

Етериум загуби почти 4% от стойността си през последните 24 часа, което повлече цената му под $1500. Подкрепата, която се увеличаваше на това ниво, се оказа неустойчива и мечките бяха пробили бариерата без много проблеми.

Обменните потоци за криптовалутата се увеличават през последния ден с 0,5% увеличение. Това показва нарастващ натиск за продажба на пазара. Въпреки това, тъй като изходящите потоци нарастват също толкова бързо, инвеститорите в Етериум изглежда извършват балансиращ акт на това кръстовище.

 

50-дневната пълзяща средна сочи към задържане за ETH в този момент. Следващото значително ниво на съпротива сега е $1,570. Тъй като пазарът навлиза в уикенда, който винаги е белязан от ниска волатилност, е трудно да се определи къде може да се промени цената.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.