Накъде се насочва цената на Етериум след преодоляване на тази съпротива 02.12.22

Накъде се насочва цената на Етериум след преодоляване на тази съпротива 02.12.22

Цената на Етериум най-накрая успя да пробие над границата на съпротива от $1,233. През последните 24 часа монетата регистрира значителни печалби. С цената, движеща се над нивото на съпротива от $1,233, цената на Етериум изобрази положителна краткосрочна възходяща теза на своята еднодневна графика.

Техническите перспективи също се съгласиха със същото и изобразиха нарастване на търсенето на кралския алткойн. Купувачите ще трябва да останат по-дълго от следващите няколко търговски сесии, за да може ETH да достигне над ценовата марка от $1300.

Цената на ETH трябва да остане над $1200 и $1230, в противен случай мечките ще се върнат. Това би означавало, че Етериум може да падне до психологически праг от $1000. Алткойнът регистрира значителни печалби през изминалата седмица, като скочи с повече от 11%. Графиката на ETH изобразява натрупване, което е добро за краткосрочен бичи импулс.

Анализ на цената на Етериум: еднодневна графика

                                                  Етериум беше на цена от $1260 на еднодневната графика

ETH разменяше ръце на $1,260 по време на пресата. Следващата зона на съпротива за алткойна беше $1,280. Твърде рано е обаче да се определи дали алткойнът се е стабилизирал над ценовата марка от $1230. Трябва да се търгува над зоната от $1260 за следващите търговски сесии, за да може биковете да се укрепят допълнително.

В този случай другият ценови таван от решаващо значение за възходящото движение на ETH беше $1350. От друга страна, спад от текущата ценова зона ще доведе цената до $1,200 и след това направо до $1,000. Количеството Етериум търгувано през последната сесия, се увеличи, което показа възход.

Технически анализ

                                           Етериум регистрира положителна сила на купуване на еднодневната графика

ETH се потопи в зоната на продажби в началото на този месец; обаче, алткойнът най-накрая се приближи до положителната зона за купуване. Индексът на относителната сила се изстреля до неутралната зона, след като остана в зоната на продажби през по-голямата част от месеца.

Това показва, че търсенето на алткойн се е върнало на пазара. Продължаващият натиск от страна на купувачите ще издърпа индикатора над 50-марка, изобразявайки повече купувачи, отколкото продавачи. Във връзка с това цената на Етериум се премести над линията на 20-Simple Moving Average, което означаваше, че купувачите движат ценовия импулс на пазара.

                                                 Етериум показа сигнал за покупка на еднодневната графика

В съответствие с други индикатори, алткойнът изобрази сигнал за покупка на еднодневната графика. Конвергентната дивергенция на подвижната средна (MACD) показва импулса на цената и обръщане на тренда.

MACD формира зелени сигнални ленти над полулинията, което показва, че ако купувачите действат върху тях, ETH ще даде възвръщаемост. Лентите на Болинджър изобразяват нестабилността и колебанията на цените; лентите бяха тесни, което показва ценова стабилност за Етериум.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.