Мъск ли е причината?!

Мъск ли е причината?!

Пореден спорен пост на Илон Мъск в Twitter е причината за значителни загуби в крипто пространството с $100 млрд. от пазарната капитализация.

Биткойн премина през поредния неуспешен опит да премине 40 000. Както обикновено се случва, алткойните са ощетени, като над $100 милиарда са изгубени от криптовалутната капитализация.

Мъск ли е причината?

В началото на работната седмица биткойн се движеше доста добре. Възстанови неделния спад относително бързо и продължи да се покачва през изминалите дни, което доведе до нов шестдневен връх от над $39 000 вчера.

Показвайки още веднъж влиянието си върху пазара, изпълнителният директор на Tesla се позова на песен на Linkin Park и публикува емотикони до „Bitcoin“. 

Думите му бяха приети като отрицателен коментар и както обикновено цената на BTC започна да спада. За броени часове загуби над $2000 и падна под $36 500.

По пътя надолу пазарната капитализация на актива отново спадна под $700 милиарда.

През изминалата седмица имаше покачване и при другите валути, но спадът на BTC се отрази и при тях. Ethereum достигна почти до $ 3000 вчера, но се срина с повече от 7% до $2600 след поста на Мъск.

Binance Coin беше сред най-добре представилите се, след като вчера се покачи до над $400. 

Cardano (-6,5%), Ripple (-9%), Polkadot (-11%), Uniswap (10%), Bitcoin Cash (-9%), Chainlink (-11%) и Litecoin (-10,5%) също добре на червено.

Интересното е, че любимата валутана Илон Мъск е загубила най-значителна стойност през последните 24 часа. DOGE е спаднал с повече от 15% до около $ 0,36.

Допълнителни загуби:  Zilliqa (18%), Curve DAO Token (-15%), DigiByte (-15%), THORChain (15%), Synthetix (-14%), ICON (-13%), Holo (- 13%), Кусама (-13%), Fantom (-13%), SHIB (-13%) и много други.

В крайна сметка кумулативната пазарна капитализация на всички активи е дъмпинг с над $100 милиарда на ден до под $1,650 трилиона.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.