Може ли биткойнът да сложи край на крипто зимата? 25.10.22

Може ли биткойнът да сложи край на крипто зимата? 25.10.22

Лентите на Болинджър стават още по-строги, което показва, че експлозивността идва достатъчно скоро и това продължаващо затишие е само затишие преди буря. Дневната ширина на лентата на Болинджър сега е в най-ниската точка от октомври 2020 г. точно преди бичия пробив през 2020 г. Преди това лентите станаха толкова стегнати точно преди срива до дъното на мечия пазар през 2018 г.

На седмични времеви рамки, ширината на Bollinger Band Width е най-строгата от разбивката през ноември 2018 г., когато Bitcoin падна с още 50% до евентуалното си дъно. Всички случаи преди това, когато бандите се стегнаха толкова много, доведоха до огромно рали.

Месечната времева рамка показва много необичаен феномен. Лентите на Болинджър всъщност сега се разширяват, след като са едни от най-тесните досега. Повишаването след такова затишие на волатилност в миналото винаги е предизвиквало актуален възход. Третият път ли е чарът?

                                                              Лентите на Болинджър са едни от най-тесните досега

След седмичното затваряне този уикенд, биткойн биковете вече затвориха три пълни седмици с потвърден възходящ кросоувър на LMACD. В сравнение с дъното на мечия пазар през 2018 г., ще бъдем само на около седмица от извършването на по-голямо движение нагоре.

Въпреки това, сравнение с дъното на мечия пазар от 2015 г. показва, че въпреки че може да не се появят нови дъна, може да има два пъти повече време за изчакване, преди дъното да бъде потвърдено, както и диапазонът да остане назад.

Други възможни сигнали за седмични времеви рамки, които биха могли да подскажат, че вече сме видели дъното, е, че свещите на Heiken Ashi започват да стават зелени.

                                                                        Колко още ще продължи крипто зимата? 

Инструментите за цикличен синхрон предполагат, че пролетта е почти тук

Двуседмичната трансформация на Fisher също започна да се обръща възходящо (на снимката вдясно). Но ще отнеме още 14 дни, за да потвърдим сигнала. Трансформацията на Фишер се използва за намиране на основни повратни точки на пазарите, но работи най-добре на най-високите времеви рамки.

Преминавайки към месечната времева рамка (на снимката вляво), можем да видим, че дори тук Fisher има много малко останало място и ако биткойн се задържи тук за още около седмица, месечната стойност трябва да започне да се изравнява, сигнализирайки за възможен обрат в ценовото действие. Трансформацията на Fisher се основава на формула за стандартно отклонение и с биткойн месечно при -3,0 стандартно отклонение, има само ограничен шанс от 0,1% мечият пазар да продължи.

                                                                  Ще се обърне ли Fisher и ще потвърди дъното?

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.