Може ли биткойнът да издържи на продължаващата сила на долара? 23.09.22

Може ли биткойнът да издържи на продължаващата сила на долара? 23.09.22

Инструментът за пазарно време задейства перфектната настройка за покупка по време на последиците от FOMC

Като се имат предвид няколкото разклащания и експлозивната волатилност в рамките на деня, заемането на позиция въз основа на настройката за покупка на TD9 не беше лесно. TD Sequential също намали нивото на съпротива до приблизително $22 700. Ако цената може да маркира червената линия, можем да имаме нисък обрат във времевата рамка.

Възходящото отклонение на индекса на относителната сила и LMACD потенциално подкрепя този възходящ сигнал.

                        Бяха ли биковете достатъчно смели да предприемат действия при настройката за покупка на TD9?

Изграждане на аргументите за възможно дъно на мечия пазар на биткойн

Импулсът също е точно на нулевата линия на седмичните времеви рамки, където може да се натрупват същите тези бичи дивергенции. Доджи свещта е показателна за нерешителност на пазара и може да бъде пауза преди обръщане или силно продължаване към низходящата страна.

Седмичният импулс също падна до същото ниво, където се формираха минали обрати. Възходящият кросоувър може да е всичко, което е необходимо, за да се потвърди, че дъното вече е налице. През 2018 г., след като бъде преодолян, биткойнът излетя като ракета с повече от 300% ROI за три месеца.

Сравнявайки предишни дъна на мечи пазари с помощта на индекса на относителна сила, всеки път, когато индикаторът достигне условия на свръхпродаденост на седмични времеви рамки, дъното вече е влязло. PPO процентилният ранг, който помага да се намерят върхове и дъна, показва, че Биткойн проявява поведение, подобно на дъното. Излизането от зеления диапазон често е било началото на нов бик пробег.

                                                        Няколко индикатора могат да подскажат, че дъното е настъпило

BTC срещу USD: Всичко се свежда до долара

Това, което се случва с биткойн в този момент, има повече общо с долара. Доларът е половината от търговската двойка BTCUSD, което го прави особено важен.

Доларът беше в мощен възходящ тренд, както можете да видите в дневната графика. Инерцията обаче достига по-ниски върхове, което предполага, че основната сила отслабва.

Валутният индекс на долара DXY също потенциално формира краен диагонал, който много прилича на нарастващ клин. Тези потенциално мечи сигнали могат да създадат обрат в долара, който позволява на Биткойн да отскочи.

Сравнението с биткойн предлага потенциален пример за това какво може да се случи в долара. След неуспешен тласък нагоре ценовото действие се обърна и беше въведен връх.

                                                                             DXY формира ли краен диагонал?

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.