Лихвите за финансиране на Етериум достигнаха най-ниското ниво на фона на преминаването от PoW 16.09.22

Лихвите за финансиране на Етериум достигнаха най-ниското ниво на фона на преминаването от PoW 16.09.22

Надграждането на Етериум премести мрежата от Proof-of-Work (PoW) към Proof-of-Stake (PoS). Основната мрежа на Етериум и Beacon Chain най-накрая ще се слеят като един блокчейн чрез прехода.

Според оценките на EtherNodes преходът към Етериум ще се случи, ако няма основни технически предизвикателства. Преди това екипът от разработчици потвърди контролния списък за сливането, преди да го пусне.

Напоследък имаше няколко настроения и реакции относно сливането. Това значително повлия на ETH и всички негови производни на крипто пазара. Някои участници натрупват повече, очаквайки внезапен скок в цената. Но някои дори се разпореждат с това, което имат, поради страх от нестабилност.

Настроенията относно сливането се отразяват на процентите на финансиране на ETH

В момента очакванията и повече внимание са залепени за блокчейна Етериум. Но въз основа на състоянието на миньорите може да има вариации в очакваното време за преход. От външния вид на нещата изглежда, че търговците на фючърси на ETH пресмятат ходовете си.

Данните от CryptoQuant разкриха, че процентите на финансиране на Етериум са достигнали ново най-ниско ниво за всички времена. Тази скорошна точка бележи най-ниската стойност за производните на етера.

Процентът на финансиране на ETH е показател, който осигурява принудително сближаване на цените между договора и основния актив. Той показва плащането, което идва от дълги към къси или къси към дълги търговци. Разликата между спот цената на даден актив и цените на безсрочните фючърсни договори осигурява процента на финансиране.

Отрицателна стойност за нивата на финансиране на Етериум и последиците

Данните на CryptoQuant дават отрицателна стойност за процентите на финансиране на Етериум. Това означава, че доминиращата сила в книгата с поръчки отива при късите търговци. Следователно, съответно ще плащат на дългите търговци.

Търговците на фючърси отдават голямо значение на лихвените проценти. Това е така, защото тези проценти са като спонтанни катализатори, които биха могли да променят положително или отрицателно търговската им позиция. В резултат на това те ще направят огромни печалби или ще претърпят огромни загуби.

Обикновено търговците, които плащат високо финансиране, докато използват висок ливъридж, вероятно ще имат загуби. Такъв флип обаче е възможно да се случи дори когато пазарът не е под силно мечи влияние. Така че те могат да прибегнат до хеджиране като защита.

 

                                                                             Етериум се очаква да нарасне

Отрицателната стойност на процентите на финансиране на ETH предполага, че търговците на фючърси в момента хеджират спот експозицията си. Значително обяснение за такива резултати сочи към сливането. Следователно търговците биха могли да бъдат по-предпазливи поради потенциална волатилност, която може да избухне след прехода.

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.