Инвеститорите в Ethereum затварят 300 000 дълги позиции в Bitfinex, ще спре ли ралито? 10.08.22

Инвеститорите в Ethereum затварят 300 000 дълги позиции в Bitfinex, ще спре ли ралито? 10.08.22

Данните показват, че около 300 000 дълги позиции в ETHUSD са затворени на бъдещния пазар на Bitfinex Ethereum, нещо, което може да осигури импеданс на последното рали.

Дългите позиции на Ethereum са спаднали с повече от 300k през последните няколко дни на Bitfinex. Миналите данни за дългите позиции на ETHUSD на крипто борсата Bitfinex предполагат, че текущият модел може да се окаже мечи за стойността на монетата.

Съответният показател тук е общият брой дълги позиции на Ethereum (двойка ETHUSD), отворени в момента на борсата Bitfinex.

Когато стойността на индикатора е висока, това означава, че възходящото настроение е по-доминиращо сред инвеститорите в платформата в момента.

От друга страна, ниските стойности могат да подскажат, че китовете на борсата в момента не вярват, че цената на монетата ще се повиши скоро.

Ето графика, която показва тенденцията в дългите позиции на ETHUSD на Bitfinex през последната година: 

 

Стойността на показателя изглежда рязко е спаднала през последните дни.

Както можете да видите на графиката по-горе, количеството от публикацията е маркирало съответните точки на тренд за лонговете на ETHUSD Bitfinex през периода.

Изглежда, че всеки път, когато дългите позиции на Ethereum на платформата наблюдават спад, същото се отнася и за стойността на крипто.

Тази тенденция се е проявила или веднага след спада на индикатора, или няколко дни след факта.

Най-дългата разлика между спада на цената и спада на показателя през изминалата година беше през март, когато крипто продължи да се покачва в продължение на 18 дни, преди да формира местния връх.

През изминалата седмица дълговете на Ethereum на Bitfinex отново отбелязаха рязко движение надолу, възлизащо на около 300 000 затворени такива позиции.
 

ETHUSD

Към момента цената на Ethereum се движи около $1,7k, което е ръст от 8% през последните седем дни. През последния месец криптовалутата е повишила стойността си с 40%.

Графиката по-долу показва тенденцията в цената на монетата през последните пет дни.

 

... изглежда, че цената на монетата се движи предимно настрани през последните няколко дни

Досега монетата продължава да се покачва вече близо 6 дни. Ако миналият модел е нещо, което трябва да се вземе предвид, то тогава текущата тенденция може да означава, че ETH може да наблюдава формиране на локален връх през следващите 12 дни.