Импулс на сливането: Етериум поставя нов връх за 2022 г. спрямо биткойн 08.09.22

Импулс на сливането: Етериум поставя нов връх за 2022 г. спрямо биткойн 08.09.22

Сливането на Етериум наближава бързо и очакването около надграждането доведе до някои интересни събития в крипто сектора. Той повиши цената на цифровите активи до нови върхове, дори и при низходящ тренд, поддържайки стойността си по-добре от по-голямата част от пазара. Етериум вече отбеляза още един нов връх преди дългоочакваното си сливане. Този път това е победа срещу най-голямата криптовалута биткойн.

ETHBTC Докоснете нови върхове

Етериум срещу Биткойн е безкрайно състезание, което постави двете общности в противоречие. Биткойн все още запазва господството си над Етериум и другите криптовалути, но втората по големина криптовалута по пазарна капитализация постепенно намалява разликата през годината.

ETHBTC се търгуваше на най-високото си ниво към края на 2021 г., преди спадът да го накара да падне до годишно дъно. Въпреки това, със сливането на хоризонта, Етериум успя да намали значително разликата още веднъж и да се повиши до годишни върхове.

В момента ETHBTC се търгува около 0,0847 BTC във вторник, най-високото ниво от седем години. Това идва въпреки потиснатите нива на фючърсната база, които бяха предизвикани от хеджираща дейност, предизвикана от сливането.

                                                                                      ETHBTC докосва годишни върхове

Цифровият актив продължава да показва сила спрямо биткойн дори през низходящия тренд. Оттогава той загуби своята опора при 0,0847 BTC, но продължава да се държи стабилно над 0,08 BTC.

Сливането на Етериум хвърля дълга сянка

Наскоро основателят на Етериум Виталик Бутерин се обърна към Twitter, за да обясни, че сливането ще се случи някъде между 13-15 септември. Това беше добре дошла информация, тъй като потвърди за общността, че няма да има повече отлагания, но преминаването към доказателство за дял не се хареса на всички в общността.

                                                                               ETHBTC достига годишни върхове

Най-известните от разногласията идват под формата на ETH форк токени в опит да се запази мрежата на механизма за доказателство за работа. Въпреки това, не всички крипто платформи са обявили поддръжка за тези разклонени токени, а някои, като OpenSea, казаха, че ще поддържат само токени на Етериум POS и няма да приемат никакви разклонени токени.

Въпреки това, тези жетони все още ще влязат в обращение. Това повдига въпроса в кой от двата токена би било най-добре да се инвестира преди сливането. Има спекулации, че както ETHPOS, така и ETHPOW ще изпомпват, докато се опитват да установят господство един над друг.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.