Фидалити инвестмънт в подкрепа на Етериум търговия за институции 24.10.22

Фидалити инвестмънт в подкрепа на Етериум търговия за институции 24.10.22

Фидалити Дигитал Асетс добавя поддръжка за Етериум търговия за институционална търговия в сила в края на месеца. Новината идва чрез широко разширена екранна снимка на изтекъл имейл, за който се съобщава, че е бил изпратен до клиенти на фирмата.

Нека да разгледаме какво знаем в първите дни около това изтичане, като реализираната поддръжка за Етериум се очаква да бъде само след седмица.

Фидалити дигитал асетс прави голяма крачка напред

Фидалити инвестмънтс управлява една от най-големите гигантски финансови институции на планетата и демонстрира непрекъснати инвестиции в тяхното подразделение за цифрови активи. Докато перспективата миналата година от Фидалити Дигитал Асетс – в разгара на бичия пазар – беше, че институционалното търсене на Етериум не е достатъчно, това изглежда промени курса. Според докладите около изтеклата бележка, Фидалити се очаква да предложи покупка, продажба и търговия на Етър за институционални клиенти още на 28 октомври.

Този ход е изненадващ за някои, като се имат предвид условията на мечия пазар, които се запазиха тази година.

Търговията с етер (ETH) се очаква да бъде подкрепена по-късно този месец за институционални клиенти на Fidelity Digital Assets, според изтекли бележки, които бяха разкрити тази седмица.

Градивните елементи на институционалните инвестиции

Това съобщение обаче може да не е изненадващо за всички. Проучване, проведено от Фиделити миналата година, което ангажира финансови съветници, инвеститори с висока нетна стойност, хедж фондове, семейни офиси, дарения и фондации и подобни бизнеси по целия свят, установи, че нестабилността на цените и липсата на основни фактори са два основни фактора зад скептицизма около инвестициите в цифрови активи.

Една година по-късно пазарът установи относителна стабилност (макар и мечи пазарна стабилност) в сравнение с минали години и има повече случаи на употреба зад базираната на блокчейн помощна програма Етериум от всякога. Достатъчно ли беше това, за да се обърне приливът, когато става дума за институционални инвестиции? Този ход от Фиделети Дигитал предполага това. Допълнителни движения през тази година подсказват интереса на Фиделити да продължи да навлиза и в дигиталните активи, като възходяща перспектива през последните месеци от директора на Макро на Фиделити Джуриен Тимър и подкрепа в цялата компания за разпределение на биткойн в 401 000 служители. Само миналата седмица компанията продължи да настоява, стартирайки индексен фонд Етериум.

Ще видим как институционалните инвестиции ще реагират на новото предложение на Фиделити, но независимо от това, това предвещава само добро бъдеще на по-широкия крипто пейзаж.

 

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.