Етериум води крипто отскок, цената на ETH се движи към $1500 26.10.22

Етериум води крипто отскок, цената на ETH се движи към $1500 26.10.22

Крипто пазарът най-накрая показва облекчение след дни в режим на консолидация; Етериум е водещ на пазара със значителна печалба на по-ниски срокове. Втората крипто по пазарна капитализация възвръща позицията си на пазарен лидер. Последният път, когато цената на ETH показа това ценово действие беше през септември преди „Сливането“.

Към момента на писане Етериум се търгува на $1460 с 10% печалба съответно през последните 24 часа и седем дни. В топ 10 на криптовалутите по пазарна капитализация други криптовалути следват ETH и се търгуват на зелено за първи път от седмици.

                                                              Цената на ETH се повишава на 4-часовата графика

Какво кара Етериум да расте?

Възстановяването на крипто пазара се дължи на спада на щатския долар, измерен от индекса DXY. Валутата беше на връх от две десетилетия поради настоящите макроикономически условия, но при 114 най-накрая беше отхвърлена.

През последните седмици DXY имаше тенденция към покачване, тласкайки други активи към подкрепа, включително макроактиви, считани за сигурни убежища, като златото. По-специално, валутите на съюзниците на САЩ, Япония, Обединеното кралство и Европейския съюз, пострадаха по време на това рали на долара.

                                                                      DXY се разбива на дневната графика.

Съединените щати бяха изправени пред натиск от своите съюзници да облекчат напрежението върху техните икономики. Преди три седмици Организацията на обединените нации (ООН) призова Федералния резерв на САЩ (Фед) да промени паричната си политика и да спре повишаването на лихвените проценти.

Оттогава някои представители на Фед намекнаха за потенциално по-малко агресивна парична политика, която може да е предизвикала слабост на индекса DXY. Графиката по-горе показва, че валутата проби възходящата си тренд линия и може би се подготвя да тества отново подкрепата около 109.

Този спад може да позволи на Етериум да разшири възходящата си инерция и да възстанови зоната на север от $1,500. Според данните от изследователската фирма Сантимент възходящият импулс се разпространи и към други класове активи. Чрез Twitter фирмата написа:

Ethereum скочи до $1415 при пробив във вторник за #crypto. Стойността на долара спадна значително днес и растежът му, който приключва (или поне пауза), ще бъде ключов компонент за следващия пробив на пазарните ограничения на криптовалутите.

Обръщане в процес на създаване

Възходящият ход прави пазарните настроения по-оптимистични. Някои експерти очакват бичият импулс да се разшири, като биткойн и етериум са изправени пред значителни нива на съпротива при $20,500 и $1,500, съответно.

Икономистът Михаел ван де Попе направи възходяща прогноза за Етериум. Експертите съветват търговците да не преследват текущия ход на по-ниски времеви рамки.

Ако биковете са убедени, ценовото действие е готово да тества отново предишни нива, преди да си възвърне изгубената територия на север от $1,500. Късните дълги може да пострадат в този процес.

В дългосрочен план ван де Попе прогнозира:

Етериум проби много нива с този масивен ход. Страхотен флип от $1,320, предизвикващ продължаване към $1,500. Етериум ще обърне Биткойн този цикъл, но сега не е моментът да гоните. Търся някои здравословни корекции, за да изиграя следващия ход до $1,600.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.