Илън Мъск подкрепя майнерите?

Илън Мъск подкрепя майнерите?

След като по-рано този месец Илон Мъск обяви, че спира приемането на плащания с BTC за TESLA, поради съображения относно околната среда, тази седмица той присъства на среща с водещи организации относно употребата на енергия и редуцирането й в индустрията. 

По време на срещата, Мъск изрази своите опасения спрямо използването на изкопаеми горива при добива на биткойни и влиянието им върху околната среда. По-рано тази година TESLA закупи биткойни на стойност 1.5 млрд. долара, а през март месец официално анонсира приемането на BTC като метод за разплащане на автомобили на териоторията на USA. 

Сред компаниите, присъствали на срещата са Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings и Riot Blockchain. Темата за дискусия е достъпа до настоящето и планирано потребление на енергия на копачите в световен мащаб. Домакинът на срещата - Майкъл Сейлър, обяви в Twitter, че всички заедно са стигнали до консенсус за създаването на съвет: Bitcoin Mining Council. Крайната цел на предприятието е да стандартизира и насърчи прозрачността на използването на енергия и ускорявснето инициативите за устойчивост в световен мащаб.  

„Следващата логична стъпка за новосформирания съвет за копаене на биткойни е насърчаването за секторна промяна към възобновяемите енергийни източници“, каза Питър Уол, главен изпълнителен директор на Argo Blockchain, в писмено изявление пред Forbes. Уол пише, че „очаква с нетърпение да се присъедини към Майкъл Сайлър и други водещи северноамерикански лидери в създаването на устойчива индустрия, която колективно да подобри практиките за добив и да приеме сериозно опасенията на ESG“. Marathon Digital Holdings и Hut 8 Mining също потвърдиха своето участие и амбициите на групата чрез постове в Twitter. От други компании, съставляващи съвета, все още няма официален коментар. 

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.