Крипто Пазарът претърпя загуби от $50 милиарда, след като биткойн не успя да пробие $38K (Market Watch)

Крипто Пазарът претърпя загуби от $50 милиарда, след като биткойн не успя да пробие $38K (Market Watch)

Биткойн не успя да пробие $38 000 и претърпя спад. Същото се случи и с други алткойни с голяма капитализация, което доведе до кумулативен спад от около 50 милиарда долара по отношение на общата пазарна капитализация.

Въпреки първоначалното покачване до $38 000, активът не успя да поддържа инерция и спадна под $35 000. При голяма част от алткойните с висока капитализация също се наблюдава известно сцепление след печалбите от вчера, но продължава да намалява доминирането на BTC - този път под 65%.

Биткойн спря на $38K, спадове под $35K

Както стана ясно вчера, основната криптовалута е в застой в диапазон от около 36 000 - 37 000 долара. През последните 24 часа биткойн инициира движение на горе, достигайки връх от около $38 000. Докато биковете приветстваха това развитие, мечките бързо поеха контрол и не позволиха допълнителни увеличения, а точно обратното - повишиха цената на BTC на юг. През следващите часове обаче Bitcoin достигна минимум на цената от $35 000. Въпреки че криптовалутата успя да възстанови това ниво, спадът от вчера е с 2,6%. Техническите показатели предполагат, че BTC е спаднал под първите нива на съпорт - $37 000 и $36 000. Ако активът продължи да губи стойност, следващите нива ще бъдат около $34 800, $34 000 и $33 135.

Голямото червено при алт койни с голяма капитализация

Повечето алтернативни монети образуваха сериозни печалби през последните няколко дни, което пораждаше спекулации за предстоящ сезон на алткойни. Ситуацията обаче претърпя обрат вчера.

Binance Coin и Polkadot са загубили най-много  - приблизително 7%. BNB претърпя спад до $42, а DOT е паднала до $16. Bitcoin Cash (-4%), Chainlink (-4%) и Cardano (-2%) също са на червено.Ethereum е единственото изключение с леко увеличение в 24-часовия диапазон. Заслужава да се отбележи, че втората по големина криптовалута достигна нов рекорд вчера от над $1430.

Hedera Hashgraph е с най-впечатляваща печалба, след като британският NHS обяви, че ще наблюдават ваксините за COVID-19, като използва блокчейна на проекта. HBAR нараства с 60% на ден и 120% на седмица до $0,1.

Enjin Coin също е с висока печалба - 42% със скок до 0,40 долара. Както беше съобщено вчера, саморегулиращият се орган на Япония (JVCEA) одобри ENJ да бъде включен в списъка на Coincheck, който стана първият японски списък за токена. Следват NXM (30%), Ren (20%), Decentraland (15%) и VeChain (10%).

В крайна сметка общата пазарна капитализация остана над 1 трилион долара въпреки спадането на алткойните с голяма капитализация и загубите от 50 млрд долара. Освен това нарастващите алткойни с по-ниска и средна капитализация са намалили доминация на BTC на пазара, което е довело до спад от 64,9%. Това е 5,5% намаление за показателя за около седмица.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.