Крипто кризата тласка трудностите при копаене на BTC до дъното, има ли възможност за обръщане? 12.12.22

Крипто кризата тласка трудностите при копаене на BTC до дъното, има ли възможност за обръщане? 12.12.22

Ниската доходност от копаене на BTC все още е озадачаваща за много крипто фанатици и инвеститори. Тук няма изненада, предвид непрекъснато нарастващите разходи за енергия. Освен това, мечият пазар също оказва значително влияние върху трудността при копаене на биткойн.

Що се отнася до момента, получаването на разумни печалби от копаене на биткойн не е вероятно. Този факт обаче не означава, че добивът на BTC е безплоден. Напротив, миньорите биха били наред, при условие че използват правилните инструменти в процеса на копаене.

Трудността при копаене на BTC намалява

Секторът за копаене на BTC преживява спад. Процентът на трудност при копаене на биткойни спадна до около 7,32% във вторник. Това събитие не е пресилено от падащите цени на цифровите токени, което също намали печалбите на копачите.

Според данни от пула за копаене на BTC.com, системата е направила най-значителната корекция от юли 2021 г. с височина на блока 766 080. Корекцията съответства на юли 2021 г., когато много копачи се отказаха от системата. Това предложение е резултат от забраната на Китай върху цифровите валути по това време.

Съгласно процеса на копаене на BTC, изчислителната мощност или хешрейтът при копаене определя резултата от трудността на копаене. Тази система е от съществено значение за стабилизиране на времето, необходимо за постигане на един блок биткойн. С нарастването на броя на миньорите нараства и трудността при копаене.

В допълнение към намалената трудност при копаене, миньорите на BTC също виждат стабилно увеличение на разходите за енергия и тарифите за електроенергия. Тези събития също повлияха отрицателно на приходите на миньорите през последните няколко месеца.

Въпреки това миньорите не са единствените жертви на упоритото падане на цената на биткойн. Признати производители като Argo Blockchain (ARBK) и Core Scientific (CORZ) се стремят да оцелеят под натиска върху ликвидността на пазара. Compute North, от друга страна, видя фалита по глава 11 като единствен изход.

Компанията стана свидетел на пробив след придобиването на ново и ефективно оборудване преди няколко месеца. По това време те получиха нови миньори, които доведоха няколко проекта до успех.

Освен това имаше забележимо увеличение на трудността и хешрейта между август и ноември 2021 г., когато беше направена последната положителна корекция.

Крипто зимата става основното влияние

Компанията се надяваше, че успехът ще продължи, само за да бъде тласкан от неблагоприятния вятър на крипто зимата през 2022 г. Това беше началото на спада на хешрейта. Въпреки това, той показва по-високи стойности от тези, показани веднага след откъсването на Китай от крипто сектора.

Миньорите сега се стремят да имат намалена цена на електроенергията поради стабилния спад на печалбите. Но според анализатор от Luxor, Jaran Mellerud, миньорите все още плащат между $0,07 и $0,08/kWh за средна цена на електроенергията от $0,05/kWh. Междувременно цената на BTC възлиза на $16 961. Токенът показва 24-часова промяна на цената от -0,46%.

                                                                 Биткойн най-вероятно ще надмине границата от $17 000

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.