Цената на Етериум губи 20% седмично, каква е ключовата подкрепа сега? 23.08.22

Цената на Етериум губи 20% седмично, каква е ключовата подкрепа сега? 23.08.22

Цената на Етериум напоследък беше свидетел на трудни времена, алткойнът регистрира тежки загуби през последната една седмица. По-широката слабост на пазара може да бъде обвинена за текущия ценови импулс на монетата. Биткойн се плъзна на графиката си и се търгуваше на $21 000 към момента на писане.

Други алткойн също се обезцениха след ценовото действие на BTC. През последните 24 часа цената на Етериум падна с 4%. Това беше постоянен низходящ тренд, след като монетата загуби ценовата марка от $2000. Техническите перспективи за цената на Етериум също бяха мечи, тъй като продавачите бяха поели управлението към момента на писане.

Ако инерцията на продажбите надделее, може да се окаже, че Етериум може да загуби нивото си на подкрепа и може да падне значително. Монетата също формира низходяща линия, която се пресече със силната съпротива на ETH.

Ако Етериум успее да се задържи над непосредственото си ниво на подкрепа, тогава монетата може в крайна сметка да не се търгува близо до марката за поддръжка от $1300. Глобалната пазарна капитализация на криптовалута днес е $1,05 трилиона, с 2,1% отрицателна промяна през последните 24 часа.

Анализ на цената на Етериум: Еднодневна графика

                                                                  Етериум беше оценен на $1567 на еднодневната графика

 ETH се търгуваше на $1,567 към момента на писане. Това е постоянно свободно падане за ETH, откакто монетата падна под ценовата марка от $2,000. Текущата силна съпротива за алткойна беше $1700 и движение над това ще тласне цената на Eтериум до $1900. Все още предстои да видим дали Етериум ще запази позицията си над нивото на непосредствена подкрепа. В момента монетата се търгуваше изключително близо до $1500, което е нейното непосредствено ниво на подкрепа. Низходящата тренд линия също пресича ценовия таван от $1700, което прави гореспоменатото ниво важен ценови таван. Количеството търгуван ETH се увеличи, изобразявайки, че импулсът на продажбите се придвижи нагоре.
 Технически анализ

 Текущото движение на цените на ETH изобразява увеличаване на натиска върху продажбите на графиката. Индексът на относителната сила беше под полулинията, тъй като това означаваше, че продавачите надвишават купувачите по време на пресата. Това беше свързано с низходящото ценово действие за монетата. Цената на Етериум беше под 20-SMA, показание по-горе, което означаваше, че продавачите движат ценовия импулс на пазара. 
 Низходящото движение на ETH в графиката накара купувачите да загубят доверие в актива. Разминаването на конвергенцията на подвижната средна показва импулса на цената и шанса за промяна в импулса. MACD претърпя низходящ кросоувър и боядиса червени хистограми, които са свързани със сигнал за продажба на монетата.
 Лентите на Болинджър описват нестабилността на цените и колебанията на цените. Лентите бяха успоредни и достатъчно широки, което означаваше, че цената на Етериум може да се движи близо до текущото ценово ниво през непосредствените търговски сесии.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.