BTC $50K: Сега накъде?

BTC $50K: Сега накъде?

“Времето за размисъл е сега, когато цената достигна рекорд за всички времена от $60 000”, твърди Кати Ууд от Ark

Биткойн се завърна към $50 000 на 24-ти февруари на фона на нови булиш коментари от големи инвеститори.

Цената на BTC излиза от диапазона $40 000

Данните от Cointelegraph Markets и TradingView проследяват 14% ръст на минимумите във вторник за полседните 24 часа, като Bitcoin достигна връх от $51 278 на Bitstamp. По време на издаването на статията, $50 000 формират ценовия фокус, като биковете все още поемат отговорността да диктуват нови нива на подкрепа. След 20% спад от рекордно високите стойности тази седмица, почти моменталният ренесанс на Биткойн придружи вотове на доверие от различни инвестиционни източници. Сред тях беше и основателят и главен изпълнителен директор на Ark Investment Management, Кати Ууд, която заяви, че корекцията е "здравословен" знак, като се има предвид, че месеците са почти вертикални. В разговор с Bloomberg тя каза, че „е с много положителна нагласа спрямо BTC, “много се радвам да видя здравословна корекция тук”. Тази корекция всъщност беше "относително скромна", дори в сравнение с тези от $42 000 до $30 000 през януари, отбелязаха Bespoke Investment Group в публикация в блог за пазарните условия. В допълнителни сравнения в Twitter, коментаторите изтъкнаха многото и различни усвоявания, наблюдавани през 2017 г., повечето от които над 30%.

Междувременно Ууд не споделя песимистичната перспектива на критиците на BTC относно големите компании, които обменят баланса си за BTC.

"Това трябва да узрее малко, преди да може да се осъществи широкообхватно, но сме уверени, че компании като Square и Tesla са избрали да се разпределят", каза тя пред CNBC.

Square разшири значително своите BTC холдинги тази седмица, закупувайки 3 318 BTC за $170 милиона, добавяйки ги към съществуващите си запаси от $50 милиона. Тесла, по мнението на анализатор, също трябва да се стреми да ги "удвои". Ууд повтори, че ако всички корпорации на САЩ направят 10% разпределение на BTC, цената ще бъде с $200 000 повече.

По-рано този месец Cointelegraph докладва за данните на Ark, които Ууд цитира под формата на доклад за потенциалното въздействие върху BTC / USD от масовото корпоративно приемане.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.