Биткойн води лова за зелен октомври в крипто 19.10.22

Биткойн води лова за зелен октомври в крипто 19.10.22

Биткойн може да се връща към дъното на текущия си диапазон; в капан в продължение на месеци, BTC може да не е в състояние да тласне по-високо. Водено от макроикономически сили и несигурност, страничното ценово движение намали нестабилността на глобалните финансови активи.

Към момента на писане биткойн (BTC) се търгува на $19 400 със странично движение във всички времеви рамки. По-рано днес криптовалутата намекна за повече печалби, но биковете не успяха да запазят инерцията, отстъпвайки печалбите на BTC от миналата седмица.

Биткойнът замлъква, макросилите поемат волана

Според проучване на Аркан биткойнът не е видял ясна посока през октомври. Криптовалутата е най-добре представящият се актив по отношение на активите, движещи се настрани през този период.

Графиката по-долу показва, че референтната криптовалута е регистрирала 0,6% печалба през последните 30 дни, докато други крипто активи са с лека тенденция надолу. По-малките токени се представиха най-зле, с 5% загуба през октомври.

 

По-малките криптовалути често страдат най-много на нестабилен и несигурен пазар; инвеститорите обикновено намират подслон в биткойни и стабилни монети, измерени чрез доминирането на BTC и доминирането на USDT. Тези показатели са с тенденция нагоре, след като видяха огромен спад в средата на октомври.

Ръстът в господството на стейбълкойни и BTC подсказва за по-странично ценово действие, тъй като крипто пазарът навлиза в нов етап на несигурност, докато последващото макроикономическо събитие не предизвика експлозия в волатилността. Проучване Аркан отбеляза следното относно текущото ценово действие на BTC:

Все още няма ясна тенденция през октомври, тъй като крипто пазарът остава стабилен. Биткойн и етер печелят пазарни дялове в сравнение с другите големи капитализации тази седмица, докато малките капитализации се борят (...). Крипто пазарът все още е силно съобразен с фондовия пазар този месец. И биткойн, и Насдая са се повишили с 1% през октомври, като корелацията остава на рекордно високи нива.

Какво се случва, когато BTC утихне?

Допълнителни данни от изследователската фирма Сантимент показват, че биткойн китовете може да натрупват BTC на сегашните си нива. Криптовалутата се движи близо до историческия си връх за 2017 г. В исторически план тези нива са предоставили на дългосрочните инвеститори най-добрата възможност да увеличат своите притежания.

Тъй като ценовите тенденции на BTC се движат настрани, биткойн адресите, държащи между 10 000 и 100 000 BTC, достигнаха най-високото си ниво от февруари 2021 г. По това време криптовалутата се подготвяше да влезе отново в режим на откриване на цените след голям скок, който я отведе от под $ 20 000 до ниски $30 000.

(…) адресите, съдържащи 10 до 100 $BTC, достигнаха най-високото си количество съответни адреси от февруари 2021 г. Тъй като броят на адресите в мрежата нараства, помощната програма трябва да последва примера.

Въпреки тези данни настоящите макроикономически условия може да са неблагоприятни за ралито на биткойн, водещо криптовалутата към дълги периоди на натрупване и консолидация около ATH за 2017 г. и годишното му дъно от $17 600.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.