Биткойн в критичната зона на съпорт

Биткойн в критичната зона на съпорт

Облекчението на BTC пазара в четвъртък не компенсира преобладаващото пристрастие за корекция, след като цената се влезе в критичната съпорт зона.

Обменният курс на BTC/USD достигна минимум в рамките на деня от $45 000 по време на ранната азиатска търговска сесия в петък, което е спад с до 22.90% от рекордното ниво, установено по-рано тази седмица. Търговците държаха до $45 000 и нивата около него като съпорт, имайки предивд способността на диапазона да ограничава корекциите надолу.

Съпортът на BTC се слива

Независимо от това, последният ход надолу изглежда много по-силен, увеличавайки възможностите спадът на Bitcoin да достигне още по-надолу.

„Наблюдавам 44-те хиляди долара - тествани веднъж, но пробив по-нисък от този вероятно ще върне цената до 40 хиляди долара“, алармира Джош Рейджър, съосновател на BlockRoots.com „И ако цената отстъпи до 40 хил. долара – ясно е, че ще се измъкне от средата до горните 30 хил. долара. Може да отскочи тук, но това ще случи ниво след ниво / ден след ден.

Минималният таргет на Джош Рейджър от $40 000 се сприближава до синята вълна в диаграмата по-горе.

Той представлява 50-SMA в дневната графика на Bitcoin. Вълната е в основата на възходящия тренд на криптовалутата през 2020 г. Много случаи показват, че цената пробива под 50-SMA, но само за да си възвърне вълната по-късно и да затвърди възходящото пристрастие на пазара.

Моделът на анализатора на Willy Woo – за който няма доказателства, че не е верен - също предупреждава за твърда ценова поддръжка близо $39 000. Г-н Рейджър се съгласи, че BTC може да падне до $40 000 през следващите сесии, като същевременно се формира към $38 000-39 000. Криптовалутата може да възобнови възходящия си тренд на по-късен етап.

Нива на психологически съпорт

Bitcoin се е увеличил с почти 100 процента през 2021 г., за да достигне рекорден връх над $58 000. Печалбите се появиха от нарастващото институционално приемане, водено от инвестицията на Tesla в 1,5 милиарда долара в криптовалутата и намеренията й да използва децентрализирания токен като форма на плащане за своите услуги и продукти.

Тази седмица приложението за мобилни плащания Square обяви, че също е увеличило своите BTC резерви, с инвестиция от още 170 милиона долара в криптовалутата. Фирмата, ръководена от Джак Дорси, добави биткойни на стойност 50 милиона долара към баланса си в края на миналата година.

Компанията за бизнес разузнаване, включена в списъка на Nasdaq, MicroStrategy също предприе подобен, но засилен призив да увеличи експозицията си към BTC. Той постави $1,06 милиарда за закупуване на още една сума от дигиталните активи, като увеличи общите резерви от около 71 000 BTC до над 90 500 BTC.

Всички фирми разкриха средните цени, при които са закупили биткойн. За Tesla това e между $35 000 и $40 000. Последната инвестиция на MicroStrategy в биткойн пазара e при цена над $52 000. Междувременно Square заяви, че са закупили криптовалутата на средна цена от малко над $51 000.

Това увеличи способността на BTC да си възвърне нивата над $50 000 през следващите сесии, като се има предвид високата експозиция на корпорациите в криптовалутата над посочените нива.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.