Биткойн си връща марка от $20K, след като беше ударен миналата седмица 05.10.22

Биткойн си връща марка от $20K, след като беше ударен миналата седмица 05.10.22

Биткойн успя да си върне и да пробие границата си от 20 000, след като преживя бурна седмица. Водещата криптовалута беше видяна при вратите на $20 000 миналата сряда, достигайки до $20 200. Въпреки това, той бързо спадна, завършвайки търговския ден на $19 042, загуба от 0,49% от началната му цена.

През цялата седмица биткойн тества нива на подкрепа над $20k, но не успя да ги задържи. Но към момента на писане, той преодоля съпротивата и сега се търгува на $20 370, което е 4,8% увеличение за 24 часа. Остава да видим дали ще задържи тази позиция през следващите дни.

Биткойн тества 20 хиляди благодарение на индекса на щатския долар

През изминалия ден цената на BTC се повиши с около 4,10%, като на практика надхвърли прага от $20 000. Видяхме минимум от $19 489 и максимум от $20 370 през последните 24 часа.

Движението на цената на биткойн през последните седмици може да се дължи най-вече на индекса на щатския долар, достигащ 20-годишен връх от 114,78. Въпреки това, днешният спад на индекса DXY под 111 помогна на пазарите на акции и криптовалута леко да се възстановят.

В началото на седмицата BTC отхвърли макроикономическите опасения. Трудностите в Credit Suisse и засилващата се криза между Русия и Украйна не успяха да намалят представянето. В интерес на истината, инвеститорите търсят утеха в BTC поради ситуацията с Credit Suisse.

                                                            В момента цената на биткойн е над 20 300 долара.

Цената на биткойн (BTC) очаква възходящ импулс

Цената на биткойн се нуждае от възходящ импулс, за да преодолее съпротивата си. И според последните тенденции в класациите може да получим такъв скоро. Краткосрочният анализ се фокусира върху серия, която потенциално може да достигне по-близо до $21 000. Такъв беше случаят в края на предходния месец, когато силният натиск от страна на продавача се задържа на това ниво.

„20500-21000 е зона за продажба. Ако цената стигне до там, което би трябвало, не бъдете твърде оптимистични“, информира добре известният търговец Il Capo от Crypto последователите в Twitter днес, 4 октомври. Настоящият тласък е седмото усилие на Биткойн да избяга от огромен облак на ликвидност за много седмици. Биткойн скочи след по-голяма рискова пазарна вълна, която доведе до покачване на американските акции предишния ден.

Повече хора, държащи биткойн

 

Въпреки текущия мечи пазар на криптовалутите, има забележим ръст в броя на притежателите на биткойни. Това идва, въпреки че стойността на биткойн (BTC) претърпя огромна волатилност тази година.

В интерес на истината, броят на хората, които държат биткойни, постоянно се увеличава. Статистиката на IntoTheBlock показва, че към 27 септември е имало над 4,5 милиона нови биткойн притежания. Това е така, защото инвеститорите продължават да намират комфорт в BTC като хранилище на богатство и хеджиране на инфлацията.

Цената на биткойн имаше трудности да остане над $20 000 през година, белязана от значителни спадове. Въпреки това, обемът на търговия наскоро достигна тримесечния миналия четвъртък на $42,68 милиарда, отбелязвайки бичи крайъгълен камък за търговците. В момента пазарната цена на биткойн е 20 370 долара, а обемът на търговия за 24 часа е 35 милиона долара.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.