Биткойнът преминава през нулевата линия 15.09.22

Биткойнът преминава през нулевата линия 15.09.22

Дейв Вълната, анализаторът, който точно предсказа колапса на биткойн през 2021 г., се завърна с друга пазарна прогноза. Известният крипто търговец сподели някои диаграми в нишка в Twitter този понеделник. Дейв твърди, че най-голямата криптовалута в света е на път да се обърне нагоре, съдейки по предишни цикли.

Крипто анализаторът с псевдоним отиде в Twitter, за да сподели MACD диаграми, които доказват неговите прогнози с над 100 000 последователи. Според туита биткойнът е достигнал дъното си и е готов да започне отново своето пътуване нагоре. Дейв базира прогнозите си на тенденциите от последните години, изобразени на графиката (2012, 2015 и 2019).

BTC е на път да премине във възходящо движение според диаграмата на MACD

 

MACD е инструмент за проследяване на движението на пазара, който показва как две средни стойности в движение са свързани една с друга. Той работи въз основа на тенденциите и позволява на търговците да изчисляват точките, в които има вероятност пазарната инерция да се обърне.

Въз основа на вълната на Дейв, MACD на биткойн се завъртя под нулевата линия и е свръхпродаден в подобно движение като през 2019 г. Следователно „има добър шанс да видим и първата свиваща се хистограма на месечната графика на биткойн“. Съдейки по предишните тенденции, кралят на крипто е на път да тръгне нагоре.

                                                   В момента цената на биткойн се търгува около 20 000 долара.

Друг крипто анализатор не е съгласен с Дейв

Интересното е, че не всички споделят възходящите настроения на Dave the Wave по отношение на биткойн. Друг популярен крипто анализатор, Блънц, сподели своя собствена диаграма, описвайки я като грозна. Той потвърждава, че не желае да купува биткойн в скоро време, освен ако не падне под $17 000.

Bluntz, интелигентният изпълнител на Twitter, е анализаторът, който успешно прогнозира низходящото дъно на биткойн през 2018 г. Ако неговата диаграма е нещо, което трябва да се вземе предвид, BTC все още има още няколко дъна, които трябва да преодолее, преди да настъпи облекчение. Това е според нишка, споделена от крипто анализатора в Twitter в средата на август.

Текущите движения на цените на биткойн

Към момента на писане биткойнът се търгува под $21 000, спад с около над 8% през последните 24 часа. Въпреки че цената на BTC отново загуби своите печалби от над $22K, тя спечели 10% нагоре от позицията на най-важната криптовалута от $19 000 от предходната седмица. Въпреки това, тези движения все още са далеч от най-високата стойност на Биткойн за всички времена от 61 000, разлика от 65%.

Dave the Wave вярва, че сега е моментът да купувате, а не да продавате BTC, докато Smart Contractor иска да изчака. Всеки от тях има досие за правилна прогноза относно крипто пазара. Остава да видим кой е прав този път, тъй като техните прогнози изглежда се сблъскват.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.