Биткойн „Диамантените ръце“ са изхвърлили 84,5 000 BTC след колапса на FTX 23.11.22

Биткойн „Диамантените ръце“ са изхвърлили 84,5 000 BTC след колапса на FTX 23.11.22

Данните показват, че така наречените биткойн „диамантени ръце“ са изхвърлили 84,5 хиляди BTC от своите притежания след колапса на крипто борсата FTX.

Предлагането на биткойн за дългосрочни притежатели рязко намаля напоследък

Според последния седмичен доклад от Гласноуд, предлагането на дългосрочни притежатели е отбелязало един от най-значимите си спадове тази година през последните дни.

Групата „дългосрочни притежатели“ (LTH) е биткойн кохорта, която включва всички онези инвеститори, които държат монетите си поне преди 155 дни, без да са ги продали или преместили.

Статистически, колкото по-дълго инвеститорът държи своите монети неподвижни, толкова по-малка е вероятността да ги продаде във всеки един момент. Тъй като LTH съставляват групата, която държи своите монети в латентно състояние най-много, те са кохортата, която е най-малко вероятно да се изхвърли по време на натиск.

„Дългосрочното предлагане на притежателя“ е индикатор, който измерва общото количество BTC, което тази група като цяло държи в портфейлите си в момента. Каогато стойността на този показател се понижи, това означава, че LTH са преместили своите монети, вероятно с цел продажба. Въпреки че увеличението предполага, че тези притежатели напоследък разширяват своите съкровища.

Ето графика, която показва тенденцията в предлагането на биткойн LTH през последната година:

                                               Стойността на показателя изглежда е в спад през последните дни.

 

Както можете да видите на графиката по-горе, предлагането на биткойн LTH постави нов рекорд за всички времена от около 13,883 милиона BTC само преди няколко седмици.

Този пик беше точно преди да започне сривът, предизвикан от падането на крипто борсата FTX. Веднага след началото на спада на цената обаче стойността на индикатора също започна да намалява.

Това означава, че LTH са дъмпингували монетите си, допринасяйки за спада на цената. Намаляването на тяхното предлагане се случва последователно през последните две седмици, което предполага, че тези решителни притежатели не са се забавили дори след края на първоначалния срив.

Досега предлагането на биткойн LTH е намаляло с около 84,56 хиляди BTC, откакто беше зададен ATH, като стойността на показателя достигна 13,799 милиона BTC.

Въпреки че този спад е значителен, той все още е по-малък от предишните три разпродажби, наблюдавани през май, юни и юли.

Независимо от това, това все още е признак на слабост от това, което би трябвало да е най-решителната група притежатели на пазара на биткойн, и разпродажбата също изглежда все още е в ход, така че е възможно дори да се задълбочи.

Цена на BTC

Към момента на писане цената на биткойн се движи около $15,7k, спад от 6% през последната седмица

 

                                                      Изглежда, че BTC е спаднал през последните два дни

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.