Apple внедрява биткойн?

Apple внедрява биткойн?

Отделът за плащания на Apple търси крипто специалист по бизнес-разработка.

Apple официално обявиха, че търсят да наемат девелоп мениджър с опит в криптовалутната индустрия, който да ръководи отдел за „алтернативни плащания“.

В обявата за работа в сряда Apple заявиха, че кандидатите трябва да имат пет или повече години опит в работата с алтернативни плащания, като дигиталните портфейли, BNPL (buy now pay later), бързи плащания, криптовалути и др.“

Компанията обяви, че мениджърът ще бъде основното лице на Apple в сферата на алтернативните плащания. 

„Екипът на Apple Wallets, Payments and Commerce (WPC) търси опитен мениджър за бизнес развитие, който да ръководио отдел за алтернативни плащания“, пише компанията.

Apple отдавна поддържат желязна власт над плащанията, особено в App Store, където никога не са приемани криптовалути и принуждават всички приложения да използват търговските релси на Apple и да играят по правилата на компанията.

Тази строго контролирана екосистема е във фокуса на съдебна битка, стартирана от разработчика на Fortnite Epic Games. Epic твърдят, че правилата на Apple нарушават антитръстовото законодателство и задушават иновациите в плащанията. Разработчиците на приложения биха могли да приемат „биткойн или други криптовалути“, ако не бяха ограниченията на Apple, твърдят Epic в иска.

 

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.