Цената на биткойн се понижава под $16 900, но индикаторите сочат друго 09.01.23

Цената на биткойн се понижава под $16 900, но индикаторите сочат друго 09.01.23

Цената на биткойн се бори под $17 000 вече няколко седмици и наскоро падна под границата от $16 900. Това низходящо движение на графиката на биткойн може да се отдаде на последните протоколи от Федералния комитет за отворен пазар (FOMC).

Протоколите от срещите разкриват, че системата на Федералния резерв ще се придържа към по-високи лихвени проценти в обозримо бъдеще.

Това очевидно е предизвикало вълни на пазара, карайки участниците да реагират негативно. Техническите перспективи на актива отразяват спад в натрупването, но индикаторите все още са положителни за цената на биткойн през предстоящите търговски сесии. От дневната графика може да се заключи, че BTC ще се възстанови през следващите търговски сесии.

Биткойнът продължава да се държи стабилно над ценовата марка от $16 600. В момента цената на актива е консолидирана, като основните алткойни следват същата ценова траектория. През последните 24 часа BTC падна с 0,6%. Цената на биткойн в момента се търгува със 76% отстъпка от историческия си връх от 2021 г. Пазарната капитализация на биткойн намаля леко, което показва, че продавачите са повече от купувачите по време на пресата.

Анализ на цената на биткойн: еднодневна графика

BTC се търгуваше на $16 700 към момента на писане. Монетата наскоро загуби нивото на подкрепа от $16 800; това обаче е изключително краткосрочно, тъй като BTC скоро ще започне възстановяване на графиката.

Лек тласък от страна на купувачите ще помогне на BTC да се издигне над границата от $16 800, което показва, че съпротивлението за монетата възлиза на $16 900.

Изчистването на ценовата марка от $16 900 ще проправи пътя до $17 000. От друга страна, ако търсенето не се появи незабавно, BTC може да се върне отново до $16 600, преди да започне отново да се движи на север. Количеството BTC, търгувано през последната сесия, намаля и показа лек низходящ спад.

Технически анализ

Въпреки спада в броя на купувачите, техническите перспективи успяха да останат положителни за цената на биткойн. Индексът на относителната сила отбеляза спад, което показва, че купувачите бавно напускат пазара. От друга страна обаче биткойнът показа положителен знак на дневната графика.

Цената на актива беше над линията на 20-простата подвижна средна (SMA), което означаваше, че купувачите все още имат надмощие при стимулирането на ценовия импулс на пазара. Освен това 50-SMA (жълто) беше под линията 20-SMA (червено); това е златен кръст, модел, който се формира преди монетата да започне рали.

В съответствие с настъпващата възходяща сила, цената на биткойн изобрази сигнал за покупка на дневната графика. Инерцията на цената се обозначава от дивергенцията на подвижната средна конвергенция, която показва зелени сигнални ленти.

Тези ленти бяха сигнали за покупка, които също бяха в съответствие с идеята, че цената на актива е на път да се покачи. Лентите на Болинджър илюстрират волатилността и бъдещите колебания в цената. Лентите бяха силно стеснени, в свиване, което показва рязък обрат в цената и възможни възможности за търговия за търговците.

Представено изображение от UnSplash, графики от TradingView

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.