Това ли е краят на ценовото рали на биткойн? Топ анализатори споделят своите виждания 27.02.23

Това ли е краят на ценовото рали на биткойн? Топ анализатори споделят своите виждания 27.02.23

Биткойнът се движи в ценовия диапазон от $23 000 – $25 000, без ясно да посочва следващата си посока. Това предизвика сериозен дебат в крипто пространството относно това дали сезонът на възход е приключил.

Това допълнително се засилва от последователния неуспех да се пробие над границата на съпротива от $25 000. Въпреки това, няколко анализатори са уверени, че водещият токен е изправен пред временна корекция на цената.

Предстоящо рали на цените на биткойните

Михаел ван де Попе, основателят на търговската фирма Eight, вярва, че биткойнът може да бъде настроен за продължителен възход. Обяснявайки позицията си в публикация в Twitter, ван де Попе отбеляза, че пазарът на биткойн е в съответствие с редовните корекции на цените в рамките на този бичи сезон.

CryptoMichael очаква Bitcoin да запази текущата си подкрепа | източник @cryptoMichNL/Twitter

Той добави, че докато биткойн остава над $22 000, това би било достатъчно, за да се очаква продължаване към $25 000. Тази позиция е допълнително подкрепена от анализатора за крипто търговия Rekt Capital, който вярва, че биткойн тепърва ще направи значително рали към резистентната марка от $25 000.

Графиката на Rekt Capital също се фокусира върху формирането на подкрепа над $23,000. източник: @rektcapital / Twitter.

Използвайки диаграма, за да представи своя анализ, Rekt Capital вярва, че BTC се задържа над долната граница на висока съпротива от $23 000. Той отбеляза, че ако ценовата стабилност остане постоянна, може да се твърди, че цената на BTC се забавя.

От своя страна CryptoTony заяви, че е в дълга възходяща позиция, докато цената на BTC остава над $23 400. По този начин той възнамерява да капитализира текущото низходящо движение в краткосрочен план.

Crypto Tony очаква допълнителен спад при съпротивата от $25 000. източник: Twitter / @CryptoTony

Освен това той добави, че докосването на върха на диаграмата е двоен връх, което може да се очаква. Това показва, че няма да има постоянно покачване веднага, а ново отхвърляне, когато се опитвате да надминете нивото на съпротива от $25k.

Основният индикатор за копаене също предполага възходяща тенденция на BTC

Междувременно индикаторът за данни за копаене Puell Multiple сочи, че наистина предстои силно покачване на цената на биткойн. Индикаторът на Puell Multiple е 1041 за първи път от януари миналата година, според данни от glassnode.

Puell Multiple се изчислява чрез разделяне на общата стойност на BTC, емитирани ежедневно, на средната стойност на BTC, емитирани всеки ден през предходната година. Когато е доста под 1, той обикновено сочи към най-ниските нива в рамките на пазарния цикъл, докато много високите нива на индикатора обикновено показват бичи цикъл.

Фактът, че е достигнал годишен връх, може да сигнализира за началото на нов възход, който може да отведе BTC до нови ценови нива.

Биткойн се радва на Ренесанс през 2023г.

Досега тази година BTC е нараснал с повече от 50% и се е върнал към цени, невиждани от поне шест месеца. Към момента на писане биткойнът се търгува на $23 400 със седмичен спад от 6%.

Представено изображение от Unsplash.com, диаграми от Tradingview и Twitter

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.