Разбито сърце или романтика: Какво очаква биткойн на Свети Валентин? 14.02.23

Разбито сърце или романтика: Какво очаква биткойн на Свети Валентин? 14.02.23

Биткойн се развива в червено в синхрон с календарната дата, празнувана от милиони, Свети Валентин; криптовалутата показва всичко друго, но не и любов към краткосрочните инвеститори. След важно рали от дъното от $16 500, криптовалутата започна спад на фона на засилен регулаторен контрол срещу индустрията.

Към момента на писане на тази статия биткойн (BTC) се търгува на $21 600 със странично движение през последните 24 часа. През предходните седем дни BTC записва 6% загуба. Други криптовалути в топ 10 по пазарна капитализация записват подобни или по-големи загуби. Целият пазар е боядисан в червено за Свети Валентин.

Цената на BTC със значителни загуби на дневната графика. източник: BTCUSDT Tradingview

Обичайте го или го мразете, 2 сценария за цена на биткойн за Свети Валентин

Денят на Свети Валентин може да се нареди на второ място за инвеститорите в биткойн, тъй като световните пазари се подготвят за предстоящото отпечатване на индекса на потребителските цени (CPI), заместител за измерване на инфлацията в долара. САЩ ще публикуват показателя утре.

През последната година Федералният резерв на САЩ (Фед) увеличи лихвените проценти, за да забави инфлацията. Пазарите на биткойн, крипто и традиционните пазари рали с очакването, че финансовата институция ще промени своята парична политика.

Въпреки това, скок в утрешния CPI печат и силен пазар в САЩ, както се вижда от последните данни, може да предостави на Фед място за продължаване на затягането на паричната политика. Това решение ще доведе до повече болка за биткойн.

Според анализите във веригата, Jarvis Labs намеква за тенденция на спад на пазара, като биткойнът достига „типични нива на свръхкупуване при 30-дневната възвръщаемост“. Фирмата твърди, че ценовото действие на BTC „обикновено“ спира след достигане на тези нива на показателя.

Източник: Jarvis Labs

Jarvis Labs записва сливане с показателя около, намеквайки за пауза в бичия импулс на BTC с други показатели. В допълнение, притежателите на BTC печелят агресивно, след като криптовалутата проби $20 000.

Jarvis Labs предложи два сценария за утрешния печат на CPI и неговия потенциал за биткойн през следващите седмици:

Въз основа на нивата на съпротива и подкрепа, инвеститорите имат два пътя напред. Ако отпечатъкът на CPI е равен или по-нисък от пазарното очакване от 6,2%, цените може да се повишат за малко тази седмица, където потенциалните купувачи може да търсят вход след потвърждение. Въпреки това, предвид скока в настроенията и показателя за риск, вторият път към $19 750 изглежда по-вероятен. Преразглеждането на $20 000 би представлявало нива на изгодна покупка за търговците (...).

На тези нива фирмата вярва, че BTC ще работи на „изгодни цени“. Тези нива могат да представляват възможност за оптимистичните инвеститори, каза Jarvis Labs.

 

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.