Мрежата на Биткойн е вече 8 пъти по-мощна от нивото и при цена 20,000$

Мрежата на Биткойн е вече 8 пъти по-мощна от нивото и при цена 20,000$

Биткойн (BTC) достигна изчислителна мощ, както никога до сега, като скоростта на хеширане достига рекордно високи стойности.

Данните от Блокчейн потвърдиха, че общата скорост на хеширане на Биткойн мрежата достигна пик от 79 (TH/s) на 20 юли.

Най-новите върхове на всички времена са достигнали около 21 юни (65 трилиона TH / s) и 1 юли (70 трилиона TH / s).

Цикълът утихна през миналия уикенда, след като удари 79 трилиона. В неделя, последният ден, за който има налични данни, общият процент на хеш се записва на 67,1 трилиона TH / s, като редовно се колебае, като все още се определя общата възходяща тенденция. С други думи, Биткойн мрежата вече има почти осем пъти повече изчислителна мощност, отколкото когато цената на Bitcoin беше около $ 20,000 в края на 2017 година.

Рекордът въпреки това дойде след падане на цената на Биткойн от 13 800 долара преди две седмици.

Оттогава цената е спадала до нива от 9,125 долара, което не успя да повлияе на производителността на мрежата. Таксите за транзакции на Биткойн също остават ниски, въпреки колебанията в цените и обема.

Добивната дейност сега все повече ще се върти около блоковото възнаграждение,което през май 2020 г. ще спадне наполовина.

Това беше заключението, направено от новия анализ на опитния търговец Филб Филб, който отбеляза, че цената на биткойните вероятно ще има по-голямо влияние от миньорите през следващата година.

Трудността при добива на Биткойн, която също наскоро достигна нови върхове, вероятно ще види по-нататъшно увеличение, тъй като процентът на хеширане продължава да се разширява.