Мечи сигнал: Защо разпродажбите на биткойн миньорите може да продължат? 11.08.22

Мечи сигнал: Защо разпродажбите на биткойн миньорите може да продължат? 11.08.22

 Копачите на биткойн поеха основната тежест на мечата тенденция от самото начало. Те наблюдаваха рязък спад на паричния поток на техните машини, принуждавайки ги да търсят други начини за финансиране на операциите си. Естественият отговор на това беше публичните миньори да се потопят в своите биткойн резерви и да започнат да разпродават BTC, за да продължат операциите си. За известно време изглеждаше, че миньорите ще спрат да продават поради възстановяването на цената, но това се оказва, че не е така.
 Копачите разтоварват повече BTC  Копачите на биткойни са продали повече биткойни, отколкото са добили за първи път през май. След това същата тенденция продължи през юни, когато миньорите продадоха хиляди BTC, за да покрият оперативни и други разходи. Изглежда тази тенденция не е приключила и през месец юни, тъй като миньорите продължиха да разпродават монети.
 Данните показват, че копачите на биткойни всъщност са продали 5700 BTC само през месец юли, най-голямата продажба досега. Тези биткойн копачи отново бяха продали повече BTC, отколкото всъщност бяха произвели. Общо беше съобщено, че са произведени 3470 BTC за месеца, което означава, че са продали 50% повече биткойн, отколкото са добили.
 Тези биткойн копачи са продали повече през месеца, когато някои трябваше да спрат операциите си поради покачващите се температури. Въпреки това, един от тези миньори успя да обърне нещата, като направи повече пари от продажбата на енергийни кредити на правителството на Тексас, отколкото биха добивали. Най-големите продавачи бяха изместени от CoreScientific с 1970 BTC и BitFarms с 1600 BTC. 

 

 BTC се възстановява над $24 000
 Меча тенденция за биткойн ​ Биткойн миньорите често са сред най-големите китове на пазара. Това означава, че каквито и действия да предприемат по отношение на своите портфейли, често могат да окажат въздействие върху пазара. Очевидно е, когато миньорите не са принудени да продават своите BTC, че цената на цифровия актив продължава да расте, а обратното е случаят, когато изхвърлят своите монети.
 Всички разпродажби се дължат на намалените приходи, реализирани на дневна база, и без значително увеличение на приходите на миньорите се очаква, че миньорите ще трябва да продължат да продават. Ежедневните приходи на копачите за последната седмица бяха заглушени само с ръст от 1,58%, като те донесоха 21,89 милиона долара. Ако трябва да има някакво обръщане в тази тенденция на продажби, миньорите на биткойни ще трябва да видят повече паричен поток от своите дейности по копаене. Въпреки това, тъй като цената остава ниска, тези копачи реализират по-малко, в долари, в сравнение с преди няколко месеца, докато разходите като електричество и машини остават същите или дори по-високи в някои случаи.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.