Майк Новограц: Bitcoin ще бъде цифрово злато, "Суверенитетът трябва да струва много".

Майк Новограц: Bitcoin ще бъде цифрово злато, "Суверенитетът трябва да струва много".

Майк Новограц, бивш партньор на Goldman Sachs и основател на крипто-търговската банка Galaxy Digital, твърди, че Bitcoin (BTC) заема уникално място в криптовалутния пейзаж. Новограц направи изказването си по време на интервю за телевизия Bloomberg на 13 февруари.

 

Разсъждавайки върху разпространението на крипто-активи, много от които се опитват да се съревновават с функцията на Bitcoin (BTC) като ценност, Новограц твърди, че:

 

„В периодичната таблица има 118 елемента,но само едно от тях е злато [...] Bitcoin ще бъде цифрово злато, място, където имате суверенни пари, не са американски пари, не са китайски пари, това е суверенна, който трябва да струва много. Биткоин, който наскоро се установи около $ 3,400-3,600(а в момента $ 3,900-4,000), пресича дъното си, твърди Новограц и лесно може да се издигне. Посочвайки $ 8,000 като осъществима средносрочна ценова точка, Новограц въпреки това смята, че „няма да се възстановим.“

 

Разсъждавайки върху продължителната криптова зима, Новограц се пошегува, че миналата година е демонстрирала „колко точно болезнени могат да бъдат пукащите се балони.“ Сега, когато лудостта на дребно се успокои и с нея, надутите оценки на хиляди дигитални активи – предприемачите и индустрията като цяло са готови да преминат през структурна промяна, от „народна революция към институционализация”.

 

Новограц отбеляза, че критичната инфраструктура за институционалните инвеститори да се чувстват удобно с крипто постепенно намалява - макар и временно да се забави от скорошното спиране на американското правителство. Предстоящите решения за попечителство от оператора Bakkt (собственост на Intercontinental Exchange (ICE)) на Нюйоркската фондова борса (NYSE) и платформата за инвестиции в цифровите активи на инвестиционния гигант Fidelity показват, че институционалната преграда "е само началото", каза той.

 

Както се съобщава, докато традиционните финансови институции като Fidelity започват да навлизат в крипто сферата, ветеранските индустриални компании като Crypto Exchange и услугата за портфейли Coinbase също са въвели собствени решения за институционални клиенти.

 

Перспективата на Майк Новограц се споделя от утвърдени анализатори като базирания в Холандия одитор KPMG, който миналата есен заяви, че институционализацията е "необходима следваща стъпка за крипто, за да се създаде доверие и мащаб".

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "БОНЕККС" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.