Ликвидациите надхвърлят 200 милиона долара след покачването на биткойн над 19 000 долара 13.01.23

Ликвидациите надхвърлят 200 милиона долара след покачването на биткойн над 19 000 долара 13.01.23

Последните 24 часа бяха изпълнени с обрати за крипто пазара, но едно важно нещо е, че биткойнът премина $19 000. Това ще бъде първият път, когато цифровият актив ще достигне тази цена, откакто сривът на FTX предизвика нов спад на пазара. Въпреки това, както винаги, такива резки движения на пазара биха довели до ликвидации и търговците усещат жегата.

Крипто клирънс преминава 200 милиона долара

През последния ден ликвидациите се увеличиха, виждайки повече от $200 милиона загуби за търговците. Това беше резултат от отскачането след публикуването на данните за CPI и след това последващите корекции, които се случиха също толкова бързо.

Тъй като данните за индекса на потребителските цени бяха дошли точно както се очакваше при 6,5%, това означаваше, че има флъш между късите и дългите позиции и този флъш също присъства в съотношението на ликвидациите. Данните от Coinglass показват, че докато късите търговци все още търпят най-много загуби, разликата с дългите позиции не е толкова голяма, тъй като късите търговци съставляват 58% от загубите.

Пазарните ликвидации надхвърлят 200 милиона долара | Източник: Coingglass

Също така е важно да се отбележи, че повечето от ликвидациите всъщност се случиха в четвъртък, само няколко часа след пускането на CPI. Над 39 000 трейдъри са видели своите позиции ликвидирани с най-голямото единично събитие на ликвидация, случващо се на ETH-USDT-SWAP на борсата OKX.

Има равенството между Биткойн и Етериум за ликвидации

За 24-часов период ликвидациите на биткойни надминаха тези на Етериум, но много малко. Когато 4230 BTC са били ликвидирани, кулминирайки с обща загуба от $79,56 милиона за периода от време, 51 000 ETH са били ликвидирани на стойност $71,79 милиона.

Тъй като цената на биткойн изглежда се е установила в подкрепа над $18 000 през последните 12 часа, ликвидациите на ETH поеха водеща роля с $9,08 милиона загуби досега в сравнение с $8,23 милиона на BTC за същия период от време. През това време имаше повече колебания в цената на ETH, което е движещата сила зад повече ликвидации.

Ликвидациите на ETH надминават ликвидациите на BTC | Източник: Coingglass

Тъй като биткойн вече се е преместил над 50-дневната си плъзгаща се средна, но продължава да се бори със своята 100-дневна MA, може да има още диви колебания, преди крипто пазарът най-накрая да се установи. Оттук нататък е вероятно да има замах нагоре преди корекция обратно към територията от $17 000.

В момента BTC се търгува на $18 800 към момента на писане на тази статия. Нарасна с 4% през последните 24 часа и 12,12% за седем дни.

Цената на BTC се повишава над $19 000 за първи път след колапса на FTX | източник: BTCUSD on TradingView.com

Следвайте Best Owie в Twitter за пазарни прозрения, актуализации и случайни забавни туитове… Представено изображение от Zipmex, диаграма от TradingView.com

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.