Какво казва отхвърлянето на Ethereum при $1350 за криптовалутата 15.12.22

Какво казва отхвърлянето на Ethereum при $1350 за криптовалутата 15.12.22

Eтериум отчете увеличение на цената си във вторник заедно с останалата част от крипто пазара след публикуването на положителни данни за CPI. Скокът в цената доведе до това, че Етериум най-накрая победи ценовата точка от $1300, след като се движеше около $1200, излизайки от уикенда. Цифровият актив обаче срещна значителна съпротива на ценовото ниво от $1350, което в крайна сметка може да се окаже низходящо развитие за криптовалутата. 

Сделките с Етериум са предпазлива

В момента търговците на Етериум все още са много на ръба по отношение на криптовалутата. Дори възстановяването във вторник не е допринесло много, за да вдъхне вяра на купувачите, особено предвид съобщението на Фед, което се очаква да се случи в сряда. Очакванията остават ниски, защото въпреки че инфлацията се забави, тя все още остава висока от 7,1%.

Като се има предвид това, търговците все още са консервативни в своите позиции и не наблягат твърде много на ETH в момента. Очаква се това да продължи през по-голямата част от търговския ден в средата на седмицата, докато съобщението на Пауъл не излезе на живо.

Има и очаквания, които да следват в зависимост от позицията на Фед този път. През последните няколко месеца Фед беше ястребов поради нарастващата инфлация в страната. Но като се има предвид, че този път инфлацията всъщност беше по-ниска, Фед може да смекчи позицията си. Ако не, тогава непрекъснатата ястребова позиция на Фед без съмнение би довела до корекция на крипто пазара, което може да накара Етериум да загуби всичките си печалби от вторник.

                                        Ценовите тенденции на ETH се движат надолу на дневната графика.

Binance FUD засяга ETH

През последните няколко дни крипто борсата Бинансе беше обект на гнева на потребителите на крипто, тъй като бяха повдигнати въпроси относно нейните резерви. В резултат на това имаше масивни тегления от борсата, като тегленията на Бинанце Етериум представляват по-голямата част от тегленията на ETH от централизирани борси през последната седмица.

Както е сега, все още има слухове, че борсата може да е несъстоятелна и някои започват да се подготвят за друго събитие на ниво FTX, ако Binance падне. Естествено, това доведе до предпазливост сред инвеститорите, които очакват низходящ тренд, ако подобно нещо се случи.

Като алтернатива тегленията от централизирани борси също могат да сочат към натрупване сред притежателите на ETH. Намаленият обем на централизираните борси може да означава дъно за цифровия актив и ако съобщението на Фед се окаже положително, ETH вероятно ще види $1400 преди края на деня.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.