Известният швейцарски инвеститор Марк Фабер най-накрая купи Биткойн (BTC)

Известният швейцарски инвеститор Марк Фабер най-накрая купи Биткойн (BTC)

Известният швейцарски инвеститор и критик на централната банка Марк Фабер най-накрая купи Биткойн (BTC). Означава ли това, че мечият пазар е на път да си отиде?

 

Марк Фабер не може да бъде почитан за своите възгледи относно расовото равенство. Но когато става въпрос за инвестиране, той се нарежда сред хора, като Уорън Бъфет. За разлика от другия стареещ инвеститор, който отхвърля Биткойн и го нарича „отрова за плъхове“, Фабер най-накрая купи първата си част от световната криптовалута.

 

Биткойн винаги е привличал интереса на интелигентния инвеститор - който е известен именно  с купуването на активи, които се намират на дъното - в следствие на паралелите, между злато и стоки.

 

Наречен от пресата „Dr. Doom”(„Д-р Гибел”), Фабер обикновено е песимистичен по отношение на перспективите за финансовите пазари и твърд критик на централните банки - чиито парични политики, смята той, водят до финансови рецесии.

 

Интерес или не, той остава скептичен и отказва да инвестира в Биткойн. Миналата седмица обаче, Фабер призна в интервю за германския „Cash”,че той най-накрая е влезнал в играта:

 

-Купих Биткойн за първи път преди десет дни.

 

Фабер не взе решение за една нощ. (Инвеститор от такъв мащаб рядко го прави) Като издател на бюлетина „Gloom Boom & Doom Report”, по-младата му аудитория многократно го призовава да купи Биткойн(BTC) през годините.

 

Фабер също каза пред „Cash”, че цената на BTC „изглежда по-добре” сега, когато е паднала от високите си около 20 000 долара през 2017 г. Освен това, Биткойн всъщност се е покачил с около 15% през последните три месеца.

 

ОЗНАЧАВА ТОЗИ, ЧЕ МЕЧИЯТ ПАЗАР Е ПРЕМИНАЛ?

Сега, когато средствата от Уол Стрийт и големите инвеститори, известни със закупуване на активи на най-ниската им цена, започват да навлизат в пространството, това означава ли, че краят на мечия пазар може да се види?

 

Със своя тон, Фабер допълва: -Не е сигурно, но е възможно, Биткойн да бъде стандартът за паричните преводи.

 

Той все още поддържа здравословен скептицизъм за криптовалутата, какъвто може да се очаква за всеки 73-годишен човек. Като нов в променливия клас активи, той предупреждава зрителите, че никога не трябва да инвестират повече, отколкото могат да си позволят да загубят, което винаги е добър съвет.

 

Анализът е само и единствено с информативна цел и не представлява съвет, препоръка или предложение за покупка или продажба на Биткойн, която и да е друга криптовалута или финансов инструмент. "БОНЕККС" ООД не носи отговорност за загуби след използването на текущия анализ. Инвестирайте разумно и само суми, които може да си позволите да загубите.