Защо цената на Етериум може да достигне $1800, преди ралито да изчезне 23.02.23

Защо цената на Етериум може да достигне $1800, преди ралито да изчезне 23.02.23

Цената на Етериум следва тенденцията на възстановяване на Bitcoin през последните два дни, което му помогна да изтрие загубите от началото на февруари. В момента цифровият актив е нараснал с около 9%, което го накара да надхвърли още веднъж над $1600. Криптовалутата обаче не изглежда да се забавя, тъй като все още има известна писта за нея.

Дефлацията на ETH рисува възходяща картина

Един от най-силните аргументи за Етериум в момента е фактът, че докато повечето монети в пространството изпитват инфлация, предлагането на монетата намалява. Това е резултат от сливането на Ethereum, което приключи миналата година, което работи за намаляване на предлагането на ETH на пазара.

През месеците, последвали сливането, имаше стабилен спад в предлагането на Етериум. Между момента на сливането и сега предлагането на Ethereum се е свило с повече от 23 900 ETH (около $40 милиона), което е спад от 0,047% след сливането.


Това намаление на предлагането доведе до отрицателен процент на емитиране на ETH. Според данни от уебсайта за проследяване на ETH, Ultrasound Money, процентът на издаване на ETH сега е -0,7%.

Скоростта на изгаряне също се е ускорила този път, достигайки повече от 4000 изгорени ETH дневно. Това означава, че около 1,55 милиона ETH се изгарят на година според текущия процент на изгаряне. Освен това уебсайтът предвижда, че до 2025 г. общото предлагане на ETH ще падне под 118 милиона.

Предлагането на ETH се очаква да падне под 118 милиона след две години: Източник: Ultrasound Money

Може ли това да тласне цената на Ethereum над $1800?

С настоящата инерция, съчетана с факта, че предлагането на Етериум намалява, вместо да се увеличава, това служи като възходяща основа за криптовалутата, тъй като по-ниското предлагане и по-високото търсене са рецепта за покачване на цените.

ETH, от една страна, вече се опитва да тества съпротивата от $1700. Това е трудно, като се има предвид, че мечките са разпънали палатките си на това ниво, но пробив по-горе тук може лесно да гарантира покачване над $1800 в кратка последователност.

Съществува и фактът, че над 14% от общото предлагане на стойност над 28 милиарда долара все още е заложено в договора за Beacon. Това намалено циркулиращо предлагане и скокът в индекса Coinbase Premium показват повече внимание от страна на инвеститорите, като всички те работят за укрепване на възходящата тенденция за цифровия актив.

Към момента на писане ETH се развива на цена от $1,685. Цената на цифровия актив е нараснала с 8,79% през последните 24 часа и с 3,17% през последните седем дни.

Цената на ETH остава стабилна над $1600 | източник: ETHUSD на TradingView.com

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.